Целта пред Ботев Пд е и другият сезон да е в елита, обяви новият треньор


Целта пред Ботев Пд е и другият сезон да е в елита, обяви новият треньор
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

1243 0

Новият треньор на Ботев Пловдив Азрудин Валентич заяви, че основната цел пред отбора е да печели точки, за да може и през следващия сезон да бъде в елита на България. Той бе официално представен днес.

"Много хора в Скандинавия биха се изненадали от избора ми, но за мен като балканец решението не бе трудно. На мен ми е позната тази енергия и любовта към футбола в този регион. С еднаква енергия сме с феновете на Ботев. Всички познават историята на това, което се случва в Ботев през последните години, но всички знаят какво е Ботев за българския футбол. Това е най-старият клуб тук и каква история има.

Ако погледнем класирането ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки и през другия сезон да сме в елита на България. Тук искам да споделя, че съм дошъл заедно с футболистите и привържениците да придвижим Ботев Пд в челото на класирането“.

"Аз съм треньор, който обича да работи с млади играчи. В предишните си отбори съм работил с 80% млади футболисти. Вярвам, че младите имат енергия и качество за победи. В тази ситуация, в която се намира Ботев, е да печелим точки".

"Имам план, но не мога да ви разкрия как ще играем, защото това е информация между мен и футболистите. Предпочитам нашите опоненти да не знаят с какъв състав ще играем. Мога да кажа за стила – агресивен и интензивен", допълни той. 

"Дълбоко уважавам Лудогорец, но видяхте ли липсата на интензивност по време на мача им с ЛАСК. Уважавам всички отбори в България, но пет пари не давам за тях, а гледам само Ботев. Идвам от град, който има дерби. Много добре знам какво означава градско дерби. Никак не е забавно да загубиш такъв мач. Ако се вгледаме и влезем от позицията на Ботев в момента, когато се игра този мач – не беше лесно да играят в тази ситуация с несигурността в клуба. Мога да кажа, че в следващия мач с Локомотив Пловдив няма да загубим, освен ако не са два пъти по-добри от нас. Ще умрем на терена, за да не загубим", заяви той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички