Ботев записа първа победа за сезона пред свои фенове


Ботев записа първа победа за сезона пред свои фенове

20238 0

Ботев (Пловдив) си припомни какво е победа след 2:0 срещу Славия в двубоя от шестия кръг на А група, който се проведе на клубната база в „Коматево” пред горещата подкрепа на „жълто-черните” привърженици, които имаха възможността за първи път през този сезон да гледат своите любимци на живо, на своя стадион. Головете за пловдивчани отбелязаха Иршак (13) и Балтанов (52).

Канарчетата поведоха в резултата при първата си по-сериозна атака. В 13-та минута двама футболисти на Славия не успяха да преценят добре летежа на топката, позволиха тя да ги прехвърли и да бъде овладяна от Мариян Огнянов. Халфът на Ботев пусна отлично към нахлуващия на скорост вдясно Томаш Иршак, който напредна и след бомбен шут от 6-7 метра не остави шансове на Петков - 1:0 за Ботев.

Първата ситуация за гол пред „белите" дойде след тридесет минути игра, когато Да Силва опита атрактивно отиграване, с което искаше да притесни бранителите пред себе си, но в крайна сметка не постигна търсения ефект.

Четири минути преди почивката отново Да Силва бе в центъра на събитията, но този път с отрицателен знак. Нападателят на Славия фаулира ненужно, а в същото време и доста грубо състезател на съперника, за което получи и официално предупреждение.

В края на първата част Колев отправи опасен удар с глава и само късметът попречи на топката да влети в мрежата на Петков, който не бе заел възможно най-добрата позиция.

Второто полувреме започна с нови атаки на Ботев. В 50-ата минута Мариян Огнянов стреля от границата на наказателното поле на Славия, но топката мина до гредата.

Три минути по-късно Томаш Иршак центрира от корнер в наказателното поле на Славия, където Лъчезар Балтанов с глава направи 2:0.

След час игра Ботев дори можеше да забие и нов гол, но Александър Колев пропусна. В 68-ата минута над Пловдив се изви страховита бурия и срещата бе прекъсната за около десет минути.

След подновяването на играта се стигна до греда за Ботев дело на Александър Колев. След това положение темпото на игра сериозно падна, действията се развиваха в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

До края на срещата Ботев контролираше игратаи заслужено си взе победата.

СТАТИСТИКА

БОТЕВ (Пд) - Славия 2:0

Иршак 1:0 (13)

Балтанов 2:0 (52)

Ботев (Пд): Стаховяк, Христов, Николов, Терзиев, Васев, Колев, Иршак (Юсеин 81'), Гамаков, Огнянов, Балтанов, Чунчуков (Цветанов 74'), А. Колев;

Треньор: Велислав Вуцов

Славия: Петков, Везалов, Панов, Фераресо, Ристевски, Бургзорг (Василев 46'), Манзаро, Генчев (Бижев 73'), Вълчанов (Георгиев 67'), Да Силва, Платини;

Треньор: Милен Радуканов

Жълти картони: Огнянов, Гамаков (Ботев), Силва, Манзаро (Славия)

Съдия: Ивайло Стоянов

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички