Ботев Пловдив нанесе звучен шамар на Марица в градското дерби


Ботев Пловдив нанесе звучен шамар на Марица в градското дерби
Снимка: Фейсбук страница Botev Plovdiv

1316 0

Отборът на Ботев Пловдив постигна успех с разгромното 4:0 над градския съперник Марица по време на контрола, играна на а Футболен комплекс "Никола Щерев - Старика"

Развой на срещата

"Канарчетата" започнаха много силно и доминираха през цялото време на терена. Резултатът бе открит рано в мача, а автор на попадението бе Мартин Секулич с мощен удар от границата на наказателното поле. Резултатът 1:0 се запази до почивката.

Керкез направи редица смени за началото на втората част, а Дилан Мертенс записа първи минути след дълго отсъствие. 

Марица си отбеляза автогол в 64-ата минута и преднината на Ботев бе удвоена. Само 4' по-късно, "канарчетата" получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар - Антоан Бароан, застана зад топката и направи резултата класически.

В 81-та минута гостите останаха с човек по-малко, а 87' Дилан Мертенс навлезе в наказателното поле на гостите и стреля. Кълбото се отби от вратаря, а Самуел Акере бе на точната позиция, за да направи добавката и да оформи крайното 4:0 на "Старика".

След паузата за национални отбори възпитаниците на Душан Керкез се завръщат в Първа лига, където ще гостуват на Ботев Враца на 21 октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички