Ботев Пловдив надви Славия за исторически първи успех на "Колежа" (ВИДЕО)


Ботев Пловдив надви Славия за исторически първи успех на "Колежа" (ВИДЕО)
Снимка: Фейсбук страница Botev Plovdiv

2143 0

Ботев Пловдив най-накрая успя да ознаменув своя нов дом с победа. "Канарчетата" надвиха Славия с 3:1, постигайки първи успех на "Колежа" след неговото реновиране.

Резултата на стадион "Христо Ботев" в 26-ата минута откри Ивелин Попов. В 38-ата минута Мартин Секулич удвои преднината на "жълто-черните" на празна врата. 2 минути по-късно хърватинът вкара и второто си попадение в срещата. Крайното 3:1 в 82-рата минута оформи Ертан Томбак.

"Канарчетата" се изкачиха до 11-ото място във временното класиране с актив от 8 точки. "Белите" от своя страна са 14-и с 4 пункта на сметката си.

В следващия кръг Ботев Пловдив ще мери сили с Лудогорец в Разград. Срещата е насрочена за събота (16.09) от 20:00 часа. Славия от своя страна домакинства на вечния си съперник Локомотив София в същия ден, но от 17:30 часа.

Как се разви двубоят?

Славия започна силно мача. В 17-ата минута Галин Иванов откри резултата след центриране от корнер на Тони Тасев, но неговото попадение не беше признато поради засада.

В 26-ата минута това стори Ивелин Попов. Самуел Акере се възползва от грешка в противниковата отбрана, стреляйки от непосредствена близост право в Николай Кръстев. Стражът отрази, но впоследствие топката стигна до Янис Карабельов, който продължи към Ивелин Попов, за да може новият капитан на отбора да отбележи.

Малко повече от 10 минути по-късно (в 38-ата минута) бившият полузащитник на Левски изведе страхотно Акере отдясно. Той нахлу и опита центриране. След рикошет топката прехвърли Кръстев, а лесното остана за Секулич, който удвои преднината на своя тим.

Само 2 минути бяха нужни на "канарчетата" да направят резултата класически. Отново Акере навлезе отдясно, предоставяйки топката на Секулич, който лице в лице с противниковия страж не сгреши от се разписа за втори път.

Домакините стартираха силно и втората част на двубоя. В 56-ата минута Акере се озова на стрелкова позиция след грешно изчистване от противниковата отбрана. Той обаче стреля в аут.

В 63-тата минута Тоно Тасев предостави коженото кълбо на главата на Венцислав Керчев, който върна едно от попаденията. И неговият гол обаче беше отменен поради засада.

В 82-рата минута Ертан Томбак успя да реализира почетно попадение за "белите". Той получи хубав пас от Галин Иванов и със самостоятелен рейд преодоля Ханкич за 3:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички