Ботев (Пд) се върна на върха в Първа лига, би ЦСКА 1948 и го прати в реалността


Ботев (Пд) се върна на върха в Първа лига, би ЦСКА 1948 и го прати в реалността
Снимка: ПФК Ботев Пловдив - официален сайт

3076 0

Ботев (Пловдив) продължава с възхода си през новия сезон и записа победа, чрез която се върна на първото място във временното класиране на родната Първа лига. "Канарчетата" надделяха без особени проблеми над ЦСКА 1948, прекъсвайки серията от 3 поредни мача без поражение за тима и връщайки го обратно в реалността.

Резултатът бе открит от Тодор Неделев, който бе точен от дузпа в 31-ата минута. Тя бе отсъдена за нарушение на Денислав Александров срещу Па Конате. 7 минути по-късно авансът за домакините бе удвоен. Антоан Баран стреля с глава след центриране от ъглов удар, а топката срещна напречната греда. След това обаче тя попадна в Маркиньос, който я насочи обратно към вратата. Там Георги Ангелов опита да изчисти от голлинията, но преглед на ситуацията с ВАР показа, че не е успял и тя е преминала голлинията с пълния си обем.

Минути след началото на второто полувреме (49') интригата в срещата бе върната чрез попадение на опитния Галин Иванов. Денислав Ангелов, който тъкмо се бе появил на терена, се пребори със Супрайен в наказателното поле на "канарчетата" и подсигури попадението за своя съотборник.

Въпреки че софийският отбор имаше тандем и търсеше изравнителния гол, той бе попарен в 67-ата минута, когато авансът от две попадения за Ботев бе възстановен. Неделев изведе отлично Маркиньос в наказателното поле, а Топузов не успя да избие топката и вместо това я "подаде" към Конате, който моментално върна към Маркиньос, отбелязал втория си гол в срещат.

Следва пауза за мачовете на националните отбори, а след нея Ботев има тежко гостуване на стадион "Българска армия" срещу ЦСКА (16.10). За ЦСКА 1948 пък предстои домакинство срещу Берое (18.10).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички