Ботев (Пд) с престижно равенство с руския шампион в Дубай


Ботев (Пд) с престижно равенство с руския шампион в Дубай
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

1303 0

Ботев (Пловдив) записа престижно равенство във втората си контрола на лагера в Дубай. "Жълто-черните" направиха 2:2 с руския шампион Зенит, след като бяха повели, но допуснаха обрат след попадения на капитана Дзюба и на Магомед Оздоев. За ремито с голове допринесоха Тодор Неделев и Маркиньос.

Мачът се изигра в две полувремена от по 40 минути. Ботев успя да поведе на именития си съперник още в 6-ата минута, когато заради игра с ръка в наказателното поле получиха дузпа. Тодор Неделев беше безкомпромисен от бялата точка.

След попадението Зенит тръгна мощно в атака, но успя да изравни едва в 30'. Тогава Артьом Дзюба се възползва от разбъркване в наказателното поле на "канарчетата", настъпило след центриране от корнер, и реализира от близко.

В началото на второто полувреме българският тим можеше отново да поведе, но Одойевский спаси изстрела на Емануел Току. В 58' обаче руският гранд стигна до обрат след бърза контраатака. Футболист на Зенит отправи опасен удар към вратата на Аргилашки, той изби, но топката отиде у Оздоев, който не се поколеба и реализира - 2:1.

В последните минути руснаците сбъркаха фатално - техен играч извърши нарушение срещу Реда Рабей и реферът даде нова дузпа на "жълто-черните". Този път Маркиньос успя да излъже вратаря на Зенит, който беше намерил ъгъла му на изпълнение.

Съставът на Ботев в мача: Ханкич, Генев, Супрайен, Ето’о, 22. Рабей, Мертенс, Току, 7. Маркиньос, Брахими, Неделев, Минков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички