Ботев и Литекс готвят спектакъл без публика в Коматево


Ботев и Литекс готвят спектакъл без публика в Коматево

1057 0

Ботев (Пд) приема Литекс в един от най-интригуващите сблъсъци от 4-ия кръг в "А" група. В лагера на двата тима настроението е приповдигнато с оглед на резултатите, които постигнаха преди седмица.

Двубоят отново ще се играе пред празни трибуни заради наказанието на домакините от финала за Купата на България срещу Лудогорец през миналия сезон.

Треньорът на "жълто-черните" Велислав Вуцов е приготвил няколко козове в ръкава си, с които да изненада ловчанлии. Както е известно, през седмицата на Коматево акостираха халфът Лъчезар Балтанов и нападателят Александър Колев. Почти сигурно и двамата обаче ще останат на пейката в готовност да се появят в игра във всеки момент. Стратегията на Вуцов да държи жокерите си на пейката даде резултат преди седмица, като появилият се след почивката Юнес Хамза вкара победния гол срещу Черно море.

Треньорът на Ботев (Пд) отново ще заложи на схема 4-4-2. На върха на атаката ще действат Иван Цветков и младокът Цветелин Чунчуков, а по крилата ще оперират Виейра и Огнянов. Добрата новина за Вуцов преди мача е, че няма проблеми с контузени и наказани футболисти, с изключение на намиращия се в неизвестност нападател Феребори Доре.

В лагера на Литекс пък са амбицирани да покажат, че в отбора няма криза, въпреки няколкото негативни резултата от началото на сезона. Победата над Берое вдъхна необходимата доза увереност в тима на Красимир Балъков и сега "оранжевите" ще се опитат да прибавят нови три точки в актива си. Със сигурност срещата пропуска централният защитник Джаксън Менди, който лекува контузия.

Наставникът на Литекс ще се довери на изпитания метод, че отборът не трябва да се пипа, когато върви. Балъков ще заложи на схема 4-2-3-1. На върха на атаката ще действа колумбиецът Уилмар Джордан, а малко зад него ще оперира Омар Косоко. По крилата пък ще нападат Армандо Ваюши и Данило Асприля. Въпреки че преди седмица Милчо Ангелов отбеляза много важен гол срещу Берое, той отново ще започне мача на пейката.

В предишния кръг Ботев (Пд) победи у дома Черно море с 2:1, а Литекс се наложи над Берое със същия резултат след драматичен гол на Илия Миланов в добавеното време на срещата.

Вероятни състави:

Ботев (Пд): М. Иванов, Филипов, Николов, Колев, Христов, Васев, Огнянов, Иршак, Виейра, Цветков, Чунчуков

Литекс: Баривиейра, Попов, Миланов, Божиков, Недляков, Колев, Бумал, Ваюши, Асприля, Косоко, Джордан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички