Ас на Ботев (Пловдив): Ще счупя краката си, но ще изведа отбора на върха в Първа лига


Ас на Ботев (Пловдив): Ще счупя краката си, но ще изведа отбора на върха в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1255 0

Една от звездите на Ботев (Пловдив) Маркиньос Педросо се изказа изключително мотивирано пред клубната телевизия, с което със сигурност е зарадвал привържениците. Той сподели, че ако трябва ще счупи краката си, за да изведе отбора до върха в класирането на Първа лига.

Към момента "канарчетата" са 3-ти във временното подреждане, а пред тях са само ЦСКА и Лудогорец със съответно 1 и 8 точки повече (но "армейците" са с цели три двубоя пасив, а "орлите" - с два).

"Когато бях малък, си говорихме много с баща ми и той винаги ми казваше: "Сине, ако отидеш да играеш в Европа, независимо къде, искам да измислиш знак, с който да си говорим, защото много ме е страх да летя със самолет и няма да дойда дотам, но винаги искам да си спомняш за мен". Когато играех като по-малък, измислих този знак с очите и си казах, че това ще бъде.

Когато вкарах първия си гол в Европа, тук в България, в Ботев Пловдив, направих този знак и всички ме питаха защо. Ето затова. Заради моя баща. Човекът, който продаде мотоциклета си, за да мога да отида да тренирам. Той се отказа от мечтите си, за да мога аз да живея своите" - започна той пред клубната телевизия.

"Искам да е ясно, че когато аз съм на терена, ако трябва ще счупя краката си, но ще изведа отборът на върха в класирането. Там, откъдето не трябва да слизаме. На върха, играещи в Лига Европа. Феновете трябва да са спокойни, че всички даваме 100% от себе си, за да задържим отбора на върха" - допълни Маркиньос Педросо.

"Канарчетата" се представят на много по-добро ниво през този сезон и демонстрират подобрена игра. Това доведе и до интерес от Лудогорец към звезда на Ботев (Пловдив), с което се нарушава традиция от години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички