Алекс Колев няма да получи финансово обезщетение от "Ботев"


Алекс Колев няма да получи финансово обезщетение от "Ботев"

886 0

Сагата около нападателя на Ботев Александър Колев приключи. 23-годишният таран се превърна в десетия футболист, който се раздели с отбора през зимата. Колев имаше договор за още 1,5 година, но той бе прекратен по взаимно съгласие.

Алекс Колев приключва с "канарчетата", без да получи финансово обезщетение за преждевременно разтрогнатия си контракт, съобщава "7 дни спорт". 23-годишният играч се е съгласил да направи отстъпки от своя страна и да не прибере неустойка. Така той се превърна в единствения освободен футболист от Ботев, който не взе обезщетение. Рекордьор в това отношение е Жоел Чибамба, който прибра за сбогом 3 месечни заплати, равняващи се на 9 хил. евро. Останалите 8, които си тръгнаха, са получили като компенсация само по едно месечно възнаграждение.

Според информацията, единствено Пламен Николов е прибрал допълнително и бонус, равняващ се на 10 хил. лв. Тази сума е била заложена в контракта на защитника, като парите му се полагаха заради клаузата за участие в над 50% от мачовете на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички