Стивън Петков отряза Ботев (Пд) за нов договор


Стивън Петков отряза Ботев (Пд) за нов договор
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

2065 0

Нападателят на Ботев (Пловдив) Стивън Петков е отказал предложението на клуба да подпише нов договор, твърди вестник "Тема Спорт". Голмайсторът има договор с тима до края на сезона в Първа лига. Така на 1 януари 2019 година стрелецът ще може да преговаря с който клуб пожелае и евентуално да премине в него през лятото като свободен агент.

Петков получи подобрена оферта от ръководството, но я е отклонил. Към момента заплатата на 23-годишния футболист е една от най-ниските в отбора, но явно и новите условия не са се харесали на играча, вкарал много важни попадения за Ботев. Стивън обаче ще остане при "жълто-черните" и през пролетта. През есенния полусезон Петков бе на терена в 18 шампионатни мача, в които вкара 6 гола.

"ПРОКЛЯТИЕТО" НА ЛЕВСКИ: "СИНИ" ЮНОШИ ОТНЕХА 9 ТОЧКИ НА ТИМА ТОЗИ СЕЗОН

В същото време спортно-техническият щаб на "канарчетата" обмисля да покани бразилеца Фернандо Виана. В момента 26-годишният нападател е свободен агент, след като договорът му с корейския Субон изтече. За този тим той изигра 15 двубоя за първенството, в които реализира 6 гола. Преди това той бе част от арабския Ал Дафра. Виана носи екипа на Ботев през 2017 година. В 30 двубоя в родния елит бразилецът реализира 15 попадения.

Има отбор от челото в Първа лига, който наблюдава Петков, и той не е бившият му тим Левски. Вижте повече по темата в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички