Балкански гранд с апетити към Стивън Петков


Балкански гранд с апетити към Стивън Петков
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1160 0

Сръбският гранд Партизан проявява сериозен интерес към нападателя на Ботев (Пловдив) Стивън Петков, пише “Тема Спорт”. От ръководството на "гробарите" са се поинтересували срещу каква сума могат да привлекат играча. Наскоро самият Петков обяви, че има откупна клауза, която, по думите му, само Лудогорец у нас може да плати.

Интерес към него има и от ЦСКА. Той направи доста силен сезон с Ботев, вкарвайки 19 гола, 15 от които в Първа лига. Голяма част от попаденията му дойдоха, след като влизаше като резерва. Петков има договор с пловдивчани за още една година.

Самият нападател заяви, че иска кариерата му да продължи в чужбина. Той дойде в Коматево по средата на есенния дял след тежка контузия, получена преди това в Монтана.

Почти сигурно Ботев ще продаде Стивън Петков или Тодор Неделев, за да подсигури свежи средства за бюджета. В последните сезони това се превърна в традиционна практика за набавяне на пари. През миналото лято бе продаден Омар Косоко, а преди това и Жоао Пауло на Лудогорец. През зимата "канарчетата" трансферираха и Фернандо Виана.

Интересното е, че Партизан искаше и Тодор Неделев, но според приближени са се отказали заради по-високата цена. Отделно от Ботев смятат, че Лудогорец ще може да плати повече за национала. Неделев обаче нямал особено желание да преминава в Разград. Основната причина била, че не искал да работи с Димитър Димитров. Самият Херо пък държал много да има атакуващия халф в редиците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички