Легенди на Ботев (Пд) предлагат имена за нов треньор на тима

Над пет-шест имена са предложени в последните няколко седмици за треньор на Ботев (Пловдив) на ръководството, твърди "Тема Спорт". Още преди предишната загуба от Славия се заговори, че дните на настоящия наставник Желко Петрович са преброени. Поражението с 0:1 обаче не доведе до никакви рокади и черногорецът запази поста си. Сега обаче пред него е поставен ултиматум от собственика Георги Самуилов за максимално краткосрочно подобрение на играта и резултатите. При евентуална загуба от Ботев Враца нищо чудно този път да има уволнения.

Част от легендите на Ботев, които имат контакти с хора от клуба, вече са коментирали евентуални имена на специалисти, които може да се справят с кризата. Повечето от треньорите са българи, тъй като според тях само наш човек може да се справи с нравите, характера на играчите и тежкото положение в отбора.

Треньорът на Ботев: Дайте ми шанс, защото футболистите харесват как работя

Треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович призна, че иска нещата в клуба и отбора да се променят, но не мисли за оставка, а се надява да има врем...

Ферарио Спасов винаги е пожарен и алтернативен вариант, но той поне на този етап категорично отказва да се завръща в треньорската професия. Бившият треньор на "жълто-черните" иска да потърси спокойствието в работата с подрастващи в ролята си на директор на школата на Ботев (Пловдив). Опитът му в тази насока е огромен, след като той бе в основата на изграждането и успехите на школата на Литекс през годините. Междувременно, стана ясно, че собственикът Георги Самуилов се е срещнал насаме с играчите на отбора. Вижте подробности в този материал.

Още по темата

Please select answer!