Кайзер: Феновете на Ботев са фантастични, за тях футболът е религия


Кайзер: Феновете на Ботев са фантастични, за тях футболът е религия
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

1634 0

Вратарят на Ботев (Пловдив) Даниел Кайзер се изказа ласкаво за България и отбора си пред медии в родината си. Полякът отбеляза хубавите и лошите страни на българския футбол.

"Хората тук са приятелски настроени и отворени към другите. От самото начало се почувствах добре тук. Ботев се управлява професионално. Знаех какво подписвам и какво да очаквам. Тук съм добре", заяви Кайзер, цитиран от transfery.info.

"През последните години Лудогорец доминира в първенството. Те успяха да спечелят няколко поредни титли. Въпреки това ЦСКА София беше много близо до тях дълго време през последния сезон. Нивото на лигата се е увеличило значително. Половината от стадионите тук обаче изглеждат сякаш времето е спряло преди 30 години. Това обаче не променя факта, че Ботев има много фенове. За тях футболът е религия. Нашите привърженици са фантастични. Те са с нас и в добро, и в лошо, затова сме им много благодарни", каза още вратарят.

Кайзер разкри още, че българите си приличат с поляците по това, че много обичат да пият. Той сподели, че лека-полека усвоява българския език, но все още има много да учи. Най-близкият му човек в съблекалнята пък е французинът Дуде Н'Донгала.

"Много позитивен човек е той. Обикновено обаче при нас атмосферата е много добра. Всички се разбираме, няма делене на групички", откровен бе полякът.

Даниел Кайзер призна, че другите му сънародници в Първа лига - звездите на Лудогорец Яцек Горалски и Якуб Свиерчок, не са го търсили, за да им даде съвет преди да подпишат с клуба. "След мач винаги обменяме няколко думи на родния ни език. По-задълбочено познанство обаче няма сред нас", каза вратарят на "канарчетата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички