Неочакваната звезда в Първа лига: Не знаех, че България е в Европа, тук на почит са бойните спортове


Неочакваната звезда в Първа лига: Не знаех, че България е в Европа, тук на почит са бойните спортове
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

2087 0

Крилото на Ботев (Пловдив) Дуде Н'Донгала разкри интересни подробности от престоя си в България. Французинът сподели, че у нас често му казвали, че играе у нас, тъй като няма ниво да играе в родината си. Н'Донгала говори пред френското "20 minutes".

"Отначало не исках да отида в България, но нямах друг избор. Бях отвратен от футбола. Казах си "Защо не?". Изобщо не познавах страната. Дори не знаех, че е в Европа. Дойдох сам. Трудно е, защото винаги съм бил мамино синче. Дори когато преминах в Нант, майка ми винаги беше до мен. Бях изгубен. Психически беше трудно. Някои френски играчи ме посрещнаха радушно. Но на няколко пъти исках да спра и да се върна вкъщи. В тази страна има и много дискриминация. Почувствах го от самото начало: на летището българите ме гледаха странно", споделя крилото.

"В България футболът не е водещият спорт. Българите обичат бойните спортове. Когато играех в Славия, на мач имаше само 2-3 000 души. В Ботев (Пловдив) е различно. Това е един от най-добрите клубове в България. Тук са като мое семейство. В София изобщо не беше така. Беше и много студено", добавя Н'Донгала.

Той разкри, че на улицата хората го разпознават, поздравяват го и понякога си правят снимки с него.

"Българите, които много обичат французите, ми казват често, че играя в тяхната страна, защото нямам ниво да играя във Франция", казва още той.

Запитан защо е останал само една година в София, французинът заяви, че е имало голямо забавяне на заплатите.

"В Ботев все още няма проблем. Познавам тази страна, затова казвам "все още". В повечето български клубове има големи финансови притеснения", споделя Дуде.

"Ако трябва да бъда искрен, не се виждам прекалено дълго време там. Целта ми е да се върна във Франция, защото готвя едно малко отмъщение. Всеки ден работя усилено за това. Вярвам в себе си, въпреки че знам, че в момента съм в анонимно първенство. Това е моят живот, който ще ме направи зрял. Моите роднини смятат, че съм се променил, откакто съм там", откровен е Н'Донгала.

На въпроса какво е това отмъщение, което готви, той отговаря:

"Имайки предвид как бях изгонен от Нант, това ме нарани. Спомням си думите: "Никога няма да станеш професионален играч, нямаш манталитет!" Трябва да си отмъстя".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички