Искан от Левски и ЦСКА ас на Ботев (Пд) си уреди трансфер навън


Искан от Левски и ЦСКА ас на Ботев (Пд) си уреди трансфер навън
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

8789 0

Българският национал Кристиан Димитров е пред трансфер в чужбина. След като беше силно искан от Левски и ЦСКА, защитникът на Ботев (Пловдив) е много близо до преминаване в румънския Университатя Крайова, пише тамошната медия "Prosport".

Според онлайн изданието, румънците са се договорили с ръководството на "жълто-черните" за трансферна сума около 700 хиляди евро - далеч повече от това, което са предлагали столичните грандове.

По-рано през лятото Димитров отказа и на "сини", и на "червени", надявайки се именно на трансфер извън Първа лига. Той беше следен от редица отбори, включително и турския Коняспор. Сега фаворит за подписа му е Университатя, като се очаква скоро да бъдат финализирани детайлите по преминаването му в Крайова.

Димитров е на 22 години и наскоро дебютира за националния отбор на България. В Ботев той се утвърди като един от лидерите на отбора, а през миналия сезон беше с решаващ принос за 4-ото място на "канарчетата" в Първа лига и достигането на финал за Купата на България.

Междувременно и другият лидер на Ботев може да напусне, след като стана ясно, че има сериозен интерес от Испания за Тодор Неделев (подробности четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички