Георги Самуилов: Стадионът ще бъде построен в срок, нека феновете на Ботев бъдат единни


Георги Самуилов: Стадионът ще бъде построен в срок, нека феновете на Ботев бъдат единни
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

1299 0

"Ще направя всичко, което е по силите ми, през март 2020-та година Ботев да има нов стадион". Това заяви Георги Самуилов на специална пресконференция.

"Стадионът ще се построи, поел съм ангажимент. Не бездействаме, работили сме през цялото време, направили сме сериозно обследване, затова съм поканил и архитект Савов. Искам да се спре с въпросите кога, как. Стадионът ще бъде построен в срок", заяви Самуилов. По думите му, проектът никак не е лесен за изпълнение, но той ще направи всичко по силите си Ботев да има най-модерния стадион в България след две години. "Обследването, което извършихме, е изключително важно, за да получим Акт 11 и да размразим строежа. То ще стане основата, на която да стъпим и да строим в бъдеще", категоричен беше собственикът на Ботев. Той допълни, че обследването е показало, че съоръжението е в добро състояние и няма да се разрушава нищо от вече построеното.

На въпрос за средствата Самуилов каза, че ще ги осигури неговата компания и не разчита по никакъв начин на държавна подкрепа. Той бе категоричен, че дори при промяна в политическата обстановка, проектът ще го бъде. "Искам подкрепа от феновете, политическата обстановка не ме интересува", заяви Самуилов.

"Нека има единство у феновете. Когато всички са настроени положително, атмосферата и синхронът ще бъдат по-добри", каза собственикът на Ботев и призова за търпение. "Бързането не помага. Два крана на стадиона няма да променят нищо. Имаме много подготвителна работа, която да се свърши зимата", допълни той.

Попитан за стойността на проекта, Георги Самуилов заяви, че не може да се ангажира на този етап с конкретни цифри. "Вероятно ще е в рамките на 20-25 милиона плюс-минус 10%. Проектът ще го завършим и ще бъде емблема на Пловдив", категоричен беше той. "От страна на община Пловдив и кмета Иван Тотев виждаме силна подкрепа, той също иска проектът да се осъществи. Винаги сме срещали положително отношение от него, но на сроковете чисто административно не можем да влияем. Използвам възможността да благодаря на общината в лицето на господин Тотев за подкрепата", заяви Самуилов.

Относно вижданията си за развитието на отбора, собственикът поясни, че приоритет ще е налагането на юноши на Ботев и вдигането на нивото на тима. "Кой каза за тази шестица. Шестицата е хубаво число, но ние говорим за четвърто-трето място, а с времето ще си поставяме и по-високи цели."

Самуилов подчерта, че стадионът и отборът имат отделни бюджети и ще се развиват едновременно. "Към момента с отбора всичко е наред, няма забавени плащания, част от задълженията са изчистени, като има още около 360 хиляди лева към НАП, както и казусът с ТЦ-ИМЕ", твърди собственикът на "канарчетата". Той декларира пълна подкрепа за треньора Николай Киров. "Последните няколко мача отборът се води много добре. Печелим... Надявам се това да продължи. На този етап няма забележки към треньора", каза още Самуилов и добави, че е важна атмосферата в клуба.

Той представи официално и новия спорно-технически директор Адалберт Зафиров, като уточни, че този избор е изцяло негов.

"За мен е чест да съм тук, смятам че трябва да преследваме големи цели и завръщане на Ботев в челната тройка. Като приоритет разглеждаме налагането на юноши в мъжки отбор", заяви Адалберт Зафиров.

В края на пресконференцията собственикът на Ботев се обърна и към феновете: "Поздравявам "жълто-черната" общественост. Искам да виждам едни задружни фенове, които подкрепят отбора на стадиона. Нека няма спекулации. Когато сме единни нещата са по-добри", завърши Самуилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички