"Златната резерва" вкара Ботев (Пд) в топ 5 след успех над Ботев (Вр)


"Златната резерва" вкара Ботев (Пд) в топ 5 след успех над Ботев (Вр)
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

1085 0

Ботев (Пловдив) записа победа като гост над Ботев (Враца). Минималният успех бе четвърти пореден за "канарчетата" в първенството и им вдъхна допълнителна увереност за нещо повече от място в топ 6. Победното попадение на стадиона в Монтана реализира Стивън Петков в 61-ата минута. 

Гостите от Пловдив започнаха мача агресивно, но впоследствие врачани успяха да намерят своята игра и дори полувремето завърши с една нелоша възможност за "зелените". "Жълто-черните" излязоха по-агресивни и след почивката и още в 47' можеха да открият резултата, но Пиргов нацели гредата. В 58' се случи нещо изненадващо - Валери Божинов игра с ръка в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа за "канарчетата".

Натискът на Ботев (Пд) даде резултат в 61-ата минута, почти мигновено след влизането на "златната резерва" Стивън Петков. Нападателят бе оставен непокрит в наказателното поле при изпълнение на корнер. Той скочи и с глава намери горния ляв ъгъл на Костов. До края домакините не успяха да се организират, за да върнат гол, нито пък тимът на Николай Киров можа да затвърди предимството си.

В класирането пловдивският клуб се вдигна с една позиция и вече е на пето място с 23 точки, с 1 по-малко от четвъртия Берое. Съименникът им от Враца остана на 11-ото място с 12 точки, след като претърпя седмата си загуба от началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички