Ботев (Пловдив) ще опита да се спаси от антирекорд


Ботев (Пловдив) ще опита да се спаси от антирекорд
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1597 0

Ботев Пд посреща Арда днес от 16:00 часа в нов опит да сложи край на кризата. "Канарчетата" са в серия от 5 загуби без вкаран гол в шампионата.

Начело на тима е Ферарио Спасов, за когото това ще е втори двубой след 0:1 от Лудогорец. Ботев Пд е под угрозата да запише антирекорд за серия без вкаран гол. Канарчетата имат 5 поредни загуби, без да са се разписали при 0:8 голова разлика. 4 от пораженията бяха допуснати при предишния треньор Желко Петрович - 0:1 от ЦСКА, 0:2 от Черно море, 0:1 от Славия и 0:3 от Ботев Враца. А Ферарио Спасов падна и от Лудогорец (0:1).

Интересното е, че ако Ботев не вкара днес, то ще отбележи антирекорд в цялата си история в елита. Никога преди канарчетата не са записвали 6 поредни срещи без вкаран гол, като няколко пъти са стигали до максимум 5. Пловдивчани имат и много кадрови проблеми, като извън групата останаха цели 6 футболисти. Заради травми аут са Вутов, Тонев, Ван Арнем, Клустър, Еберт и юношата Петър Итов, който дебютира в миналия кръг срещу Лудогорец.

Заради многото проблеми сред 18-те попаднаха цели 5 юноши, като новите имена са Атанас Стоименов и Станислав Работов. Другите трима тренират редовно с първия отбор - Димитър Тонев, който също дебютира срещу Лудогорец, Станислав Шопов и Иван Василев.

Преди няколко дни пък се появи информация, че бившият треньор на пловдивчани - Желко Петрович, ще даде клуба на ФИФА - ето каква е причината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички