Бойко Борисов обеща помощ за стадион "Христо Ботев", но иска да види първо резултати


Бойко Борисов обеща помощ за стадион "Христо Ботев", но иска да види първо резултати

1737 0

Премиерът на България Бойко Борисов присъства днес при възобновяването на ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Преди няколко години строежът на спортния комплекс бе спрян. Сега обаче нещата отново вървят в правилната посока, а при завършването му, стадионът в града ще може да приема мачове от световни и европейски форуми. Очаква се новият дом на Ботев Пловдив да бъде завършен през 2021 година.

"Строителите да се стягат да работят. В цял свят собствениците и частниците, които управляват клубовете, правят стадионите, но ние ще помогнем, като ви видя, че напредвате.

Не мога да разделя отборите, нито това ни е целта. Но това, което мога да направя - като напреднете със строителството, като видим как върви, така както за спортната ви зала и за много други съоръжения, ще ви помогнем пак“, отбеляза премиерът Борисов пред гостите на стадиона.

Той подчерта, че днес на заседанието на Министерския съвет бе подпомогнат още един професионален футболен клуб - „Арда“ – Кърджали, на който бяха отпуснати 2 500 000 лв. за модернизирането на стадион „Арена Арда“ в града. С тези активни действия правителството продължава да изпълнява последователната си политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Звездата на Ботев Тодор Неделев пък няма да вземе участие в голямото дерби с Локомотив Пловдив, а също може да пропусне и евроквалификацията с Англия на "Уембли". Повече по темата може да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


"Искам да видя Гуардиола да тренира Роналдо в Юве" - историята на Стефано Белтраме

ЦСКА изглежда направи трансферен удар, привличайки италианеца Стефано Белтраме от Ювентус. Талантливият...

Реклама
Реклама