Бойко Борисов обеща помощ за стадион "Христо Ботев", но иска да види първо резултати

Премиерът на България Бойко Борисов присъства днес при възобновяването на ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Преди няколко години строежът на спортния комплекс бе спрян. Сега обаче нещата отново вървят в правилната посока, а при завършването му, стадионът в града ще може да приема мачове от световни и европейски форуми. Очаква се новият дом на Ботев Пловдив да бъде завършен през 2021 година.

"Строителите да се стягат да работят. В цял свят собствениците и частниците, които управляват клубовете, правят стадионите, но ние ще помогнем, като ви видя, че напредвате.

Ботев Пд обяви кога започва строежът на "Колежа"

От утре Ботев (Пловдив) ще възобнови строителните дейности на стадион "Христо Ботев), обяви официалният сайт на "канарчетата". На събитието ще пр...

Не мога да разделя отборите, нито това ни е целта. Но това, което мога да направя - като напреднете със строителството, като видим как върви, така както за спортната ви зала и за много други съоръжения, ще ви помогнем пак“, отбеляза премиерът Борисов пред гостите на стадиона.

Той подчерта, че днес на заседанието на Министерския съвет бе подпомогнат още един професионален футболен клуб - „Арда“ – Кърджали, на който бяха отпуснати 2 500 000 лв. за модернизирането на стадион „Арена Арда“ в града. С тези активни действия правителството продължава да изпълнява последователната си политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Звездата на Ботев Тодор Неделев пък няма да вземе участие в голямото дерби с Локомотив Пловдив, а също може да пропусне и евроквалификацията с Англия на "Уембли". Повече по темата може да прочетете тук.

Още по темата

Please select answer!