9 "канарчета" удариха Пирин, ново попълнение е герой за "Ботев"


9 "канарчета" удариха Пирин, ново попълнение е герой за "Ботев"

1517 0

Ботев (Пловдив) остави Пирин (Благоевград) на дъното в "А" група, след като "канарчетата" стигнаха до минимален успех с 1:0 в гостуването си на стадион "Христо Ботев".

Единственото попадение в мача отбеляза Алекс Колев (13) с глава. Иначе "канарчета" доиграха мача с двама души по-малко, след като Филипов (28) и Златков (85) получиха червени картони.

В герой на мача се превърна новият вратар Голас, който дебютира днес. Той спаси няколко страхотни положения и остави Пирин на дъното със само 1 спечелена точка. Ботев пък се изкачи до 6-о място с актив от 5 точки. С толкова са още Монтана и "Левски".

Домакините почнаха малко по-устремено, като Маркиньос пробва удар в 6', но Голас успя да спаси без особени проблеми. 4 минути по-късно пък гостите имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на защитник на Пирин.

Така се стигна до 13', в която падна единственият гол в мача. При центриране в наказателното поле Алекс Колев успя да играе отлично с глава и успя да вкара за 0:1.5 минути по-късно Голас с брилянтен рефлекс попречи на "орлетата" да изравнят.

В 28' Филип Филипов извърши поредното си нарушение, като този път съдията беше принуден да му покаже втори жълт картон. С това "Ботев" остана с човек по-малко на терена.

Играта се изостри, а това доведе до две принудителни смени в гостуващия състав - Васев за Варела и Марин за Генов.

През втората част благоевградчани се опитаха да натиснат, но до изравняване така и не се стигна. Основната причина за това е Голас, който спаси няколко опасни положения, а най-опасното дойде в 69'. Тогава той спаси поредни удари на Наков и Якимов, оставяйки сериозни впечатления с играта си още в дебюта си.

В края на мача и Даниел Златков беше изгонен от игра, а МАртин Тошев изпусна уникално положение, пращайки топката в аут от едва няколко метра разстояние - 0:1 за Ботев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички