6 милиона лева делят Ботев (Пловдив) от фалит


6 милиона лева делят Ботев (Пловдив) от фалит
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

4803 0

Ботев (Пловдив) се нуждае от сериозната сума от 6 милиона лева, за да се стабилизира и да избегне фалита. На първо време клубът трябва да събере 565 000 лева, с които да изкупи дълга си към "Рент Мениджмънт", информира "Марица".

Дълговете на "жълто-черните" са 1,65 млн. лева, в които влизат 750 000 лв. задължения под формата на местни данъци и такси, 200 000 към НАП, 120 000 към фирма "Запрянови", 100 000 към полицията и задължения към доставчици на клуба. Ако някой от тях заведе дело, обявяването в несъстоятелност на пловдивския клуб ще стане факт.

Друго задължение на клуба е загубено дело от адвокатите на Георги Самуилов, което натоварва Ботев с още 2 милиона лева. Също и дължимата сума към бившия треньор Желко Петрович (200 000 лева). Към задълженията трябва да се прибавят и заплатите в отбора за следващите 6 месеца, тъй като тогава е лицензирането на клубовете в Първа лига. Сумата е около 2 милиона лева.

Пореден проблем в клуба е предстоящото лицензиране на стадионите в България. От идния сезон това ще бъде задача на УЕФА, което означава, че базата в Коматево отпада като вариант и Ботев ще трябва да плаща наем за мачовете си, с което ще се натовари още повече финансово. А за кой бивш футболист се заговори, че може да помогне на Ботев (Пд) вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички