10 от Берое оцеляха в "битката за Тракия"


10 от Берое оцеляха в "битката за Тракия"
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1238 0

Берое измъкна 1:1 в "битката за Тракия" с Ботев (Пловдив) от 26-ия кръг на "А" група. "Зелените" играха близо час с човек по-малко, а развръзката настъпи след почивката, когато първо домакините вкараха чрез Мариян Огнянов, но радоста им трая твърде кратко преди Елиаш да върне попадението.

Двубоят вървеше равностойно до 33-ата мин, когато за втори жълт картон играта трябваше да напусне футболиста на Берое Самир Аясс.

Логично Ботев взе инициативата. на почивката треньорът на Ботев Петър Пенчев вкара още един нападател в лицето на Чунчуков. Доманацията на домакините беше пълна. В 52-ата минута шут на Лъчезар Балтанов беше избит в корнер от вратаря на гостите Илко Пиргов. При последвалото изпълнение и ново центриране Пламен Николов с глава прати топката в краката на Пиргов. Джоман пък можеше изненадващо да вкара за Берое в 63-ата минута, но стреля над вратата. В ответната атака Мариян Огнянов прати топката в мрежата с шут под плонжа на вратаря - 1:0.

И когато по всичко личеше, че Ботев ще спечели при това с резултат, Елиаш шокира домакините с попадение в 66-ата мин. Балтанов не успя да изчисти топката и футболистът на старозагорския тим отблизо я засече в мрежата на "жълто-черните".

Ботев се хвърли да гони успеха, но действията на тима бяха някак хаотични и мачът приключи наравно.

Точката обаче не урежда много Берое. Тимът изостава на 3 т от Локо (София) и Литекс, които обаче са с мач по-малко, в битката за третото място, което последно от първенството дава право на участие в Евротурнирите през есента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички