Ботев (Пловдив) посреща Берое в "битката за Тракия"


Ботев (Пловдив) посреща Берое в "битката за Тракия"
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1326 0

Ботев (Пловдив) и Берое се изправят един срещу друг в битка, която ще съхрани шансовете на единия отбор за място в евротурнирите. Канарчетата са на 6-то място в "А" група с 38 точки, а заралии са точно пред тях с аванс от три пункта. Всичко различно от победа днес ще намали значително шансовете на "жълто-черните" да постигнат нещо повече от участие в топ 6.

Възпитаниците на Петър Пенчев са пределно амбицирани да постигнат успеха, след като в предишните два плейофни кръга не съумяха да се преборят с ЦСКА (0:0) и Литекс (0:1).

Ботев отново ще са без контузените Алекс Колев и Ромен Инез, а наказанието на Даниел Златков затруднява допълнително избора на Пенчев за титулярен състав. По всяка вероятност на мястото на Златков ще се появи Радослав Терзиев, който ще си партнира с Пламен Николов. На бековете ще са Йордан Христов и Филип Филипов.

В халфовата линия почивка ще получи Лъчезар Балтанов, чието място ще бъде заето от Милен Гамаков. Останалите в средата на терена за „Ботев" ще са Томаш Иршак, капитанът Иван Цветков отдясно, Божидар Васев отляво и Мариян Огнянов в ролята на плеймейкър. Атаката ще бъде водена от Цветелин Чунчуков, който ще се завърне сред титулярите, след като срещу Литекс остана резерва.

Наставникът на Берое Петър Хубчев също е принуден да прави ротации в състава си. Наказани са вратарят Благой Макенджиев и капитанът Иво Иванов, а освен това с контузии са Владимир Зафиров и Крис Гади.

На вратата за Берое дебют като титуляр ще направи Илко Пиргов. Местата на Зафиров и Иво Иванов в центъра на защитата ще заеме нетрадиционната двойка Елиаш - Аласан Н'Дайе. От двете им страни ще застанат Веселин Пенев и Атанас Зехиров.

В средата на терена ще бъде върнат Георги Андонов, който в Ловеч игра като нападател. С по-дефанзивни функции от него ще бъдат натоварени Игор Джоман и Георги Костадинов. По крилата ще атакуват Савио и Селим Керкар. Атаката еднолично ще води Жуниор Мапуку.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички