Звездата на Ботев Враца Браян Переа: Манталитетът ни се промени


Звездата на Ботев Враца Браян Переа: Манталитетът ни се промени
Снимка: Офиц. сайт на Ботев Враца

3475 0

Звездата на Ботев (Враца) - Браян Переа, сподели впечатленията си от обстановката при "зелените". Преди дни нападателят поднови договора си с врачани до 2025 г. и отправи призив към феновете на тима.

Браян, да започнем от там. Как се озова в Ботев миналата зима?

"Пристигнах в Ботев миналата зима по време подготовката в Албания. Имах възможността да бъда с Дани Моралес и играчите и да остана в отбора. Разбирах се добре с Дани Моралес и така започна авантюрата ми с Ботев Враца", разкри колумбиецът пред клубната телевизия на Ботев.

Дълго време не можеше да играеш заради административни пречки. Какво беше чувството да гледаш отстрани борбата за оцеляване?

"Беше трудно, защото преживях всичко заедно със съотборниците си. Беше трудно да не играя в този момент. Винаги обаче ме крепеше мисълта, че ще започна да играя и да помагам на отбора".

Не за първи път идваш в България, преди години игра мач с Лацио тук какво си спомняш от този двубой?

"Помня, че беше мач за Лига Европа срещу Лудогорец. За жалост загубихме, но имах възможността да отбележа гол. Беше един от първите ми голове в Европа с Лацио и имам много добри спомени от тази вечер".

Преди няколко дни подписа нов договор с Ботев. Какво означава това?

"Много съм благодарен на ръководството на Ботев. Много съм доволен от новия си контракт – заради клуба и съотборниците ми. Всеки ден тренирам и се трудя, за да се подобрявам и да помагам на отбора".

Харесва ли ти Враца като град за живеене и футбол?

"Враца е спокоен град. Хората тук ми показват ми уважение като на човек и футболист. Феновете ни помагат много в мачовете. Работя много, защото хората го заслужават".

По-силен ли е Ботев тази година от миналата?

"Миналият сезон имахме отбор с много добри играчи, ситуацията не беше най-добрата, но мисля, че в последния мач срещу Етър показахме, че можем. Този сезон с новите играчи направихме по-добър отбор. Манталитетът ни се промени, искаме да побеждаваме и да сме по-нагоре в таблицата".

Вкара голове, но и направи асистенции. Кога си по-доволен, когато вкараш или когато подадеш?

"Когато вкарам, съм много щастлив, но също ми доставя удоволствие, когато видя, че асистенцията ми помага на някой съотборник да вкара гол. Когато вкарам или подам за гол, празнувам еднакво".

Гледаш ли другите мачове от българското първенство?

"Гледам съперниците, срещу които ще се изправим, както и другите мачове от българското първенство. Това ми помага да анализирам противниците ни. Интензинетът на българския футбол ме изненада много, има много добри играчи. Винаги гледам мачовете, за да знам срещу кого ще се изправим".

С кого си най-близък в отбора?

"Логично най-близък в отбора съм с Федерико и Филипе – говорим един език. Разбирам се с всички – Чочо, Диего, Антонио и с още други играчи, които са от тук от България. Да, малко ни е трудна комуникацията, но те ни помагат много. В трудните моменти създадохме добър колектив".

Кое е любимото ти българско ястие?

"Много ми харесва българската кухня. Много е близка до това, което ядем в Латинска Америка. Както и там кухнята е много богата".

Какво искаш да кажеш на феновете?

"Да продължават да ни подкрепят, ние ще продължаваме да работим, за да изкачим Ботев по-нагоре. Да идват на стадиона всеки път като играем вкъщи, а ние ще даваме всичко от себе си на терена", допълни още той.

Ето защо врачани написаха декларация срещу българските съдии

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички