Зума: По-добре грозна победа от красива загуба в квалификациите


Зума: По-добре грозна победа от красива загуба в квалификациите

2943 0

Бившият селекционер на националния отбор Христо Бонев е на мнение, че преди първия мач срещу Азербайджан в Баку не може да се правят никакви сметки. Зума е категоричен, че двубоят с азерите трябва да бъде спечелен задължително, най-вече заради самочувствието на отбора. Ето какво заяви той пред "Тема спорт”:

Г-н Бонев, националният отбор започва нов квалификационен цикъл. Какви са вашите надежди?

- Нека да мине първият мач с Азербайджан и после ще говорим за надежди. Това за мен е едно доста трудно начало. За съперника знам само, че треньор е Берти Фогтс. От там нататък Любо Пенев трябва да е загрижен. Много е важно как ще тръгнем и какви намеци ще дадем на противниците за това какви цели ще преследваме. За мен Азербайджан няма да е от малките и лесни противници за никой в нашата група. Ще объркат много сметки. Ако ги смятаме за аутсайдери, още отсега сме сгрешили. А една грешка в началото води до пораженческо настроение във всички мачове до края на квалификациите.

Ще успеем ли най-после да стигнем поне до бараж? Този път и третата позиция дава това право.

- Мисля, че ще е много трудно. Хърватска и Норвегия са изключително коварни отбори. Не е невъзможно, но всичко зависи от самите футболисти. Видяхме на Световното в Бразилия, че доста големи имена си тръгнаха бързо-бързо от шампионата. А такива като Коста Рика, които никога не са се надявали, че могат да направят някакво впечатление, с много труд, усилие, сериозност и себераздаване стигнаха доста напред. Дано се класираме директно, но и един бараж няма да ни се отрази зле.

Дошло ли е време най-после да се класираме на голям форум?

- За мен да. България винаги е така - затишие пред буря. 10 години от последното класиране е много време.

Ивелин Попов ще отсъства за първия мач заради счупена скула. Ще липсва ли много на отбора?

- За мен той е от нападателите, които могат да увлекат всички останали покрай себе си. Дупката, която ще остави, ще е голяма.

Споделяте ли мнението, че най-големият проблем на този национален отбор е, че няма изявен лидер като Бербатоб например?

- Аз винаги съм бил на мнение, че лидерът не може да бъде изграден. Той се ражда такъв и повежда отбора към победите. Селекционерът не може да каже на някого - ти ще си лидерът. В момента за съжаление няма такьв човек, който да поведе всички останали.

Колко напреднал е националният отбор?

- През миналите квалификации повече говорехме за добрите игри, за добрата изява, но накрая не бяхме много напред в класирането. За това по-добре грозна победа, отколкото красива загуба. Особено в квалификации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички