Злополучен дебют за България на Евро 2015


Злополучен дебют за България на Евро 2015

1163 0

Българският национален отбор по футбол до 17 години започна злополучно участието си на Евро 2015, което се провежда в страната ни, след като пред пълните трибуни на стадиона в Стара Загора "лъвовете" загубиха с 0:2 от Хърватия.

Въпреки че в първия четвърт час българите загатнаха, че могат да бъдат много опасни на контраатака заради скоростните си офанзивни футболисти и добрите извеждащи подавания, чистите положения бяха в актива на гостите.

Всяко центриране в наказателното поле биваше засичано от хърватите и само неточният им мерник предотвратяваше потенциален гол, а в 20-ата минута Maтко Бабич стреля на сантиметри от гредата от изгодна позиция в наказателното поле.

В 22-ата обаче Бабич не сгреши, след като получи добро подаване пред малкия пенал от Соса и се обърна, за да простреля мрежата на България от близко разстояние. Вратарят Даниел Наумов нямаше шанс да се намеси, Димитров не можа да блокира Бабич в непосредствена близост до вратата, а Славов остави прекалено лесно Соса да направи мощен пробив отляво и да асистира за гола.

Последваха нови добри атаки на "шахматистите", но за щастие до нов гол не се стигна и след 40 минути игра двата отбора се оттеглиха на почивка.

Хърватия продължи да играе по-добре и в началните минути на второто полувреме, а две страхотни положения пропиля Брекало.

В 51' юношата на "Левски" Георги Русев, който в момента играе за частната школа ДИТ, осъществи страхотен самостоятелен пробив, мина покрай двама бранители, но ударът му беше много слаб и Шемпер успя да спаси лесно.

С изтичането на времето малките "лъвове" натиснаха своя съперник, а с чудесна атака в 68' едва не се стигна до изравнителен гол. Многоходова акция на домакините приспа защитата на Хърватия и с прехвърлящ пас в наказателното поле бе намерен Томислав Йорданов. Той овладя чудесно, но ударът му отново беше спасен от Шемпер - 0:10 и 10 минути до края на двубоя.

"Лъвовете" не успяха да натиснат достатъчно, за да стигнат до гол, а вместо това допуснаха втори. При контраатака Наумов успя да отрази силен диагонален удар, но топката попадна на крака на Блечич, който на празна врата фиксира крайното 0:2.

България (17): Наумов (Лудогорец), Савов (Славия), К. Славов (к) (ЦСКА), Стаматов (Еспаньол), Христов (Славия), Головодов (ЦСКА), Димитров (ЦСКА), Стефанов (Левски), Чандъров (ДИТ), Русев (ДИТ), Йорданов (Литекс).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички