Засилват бюджета на Пирин с 5 милиона лева, ако остане в Първа лига


Засилват бюджета на Пирин с 5 милиона лева, ако остане в Първа лига
Снимка: Velizar Eremiev / LAP.bg

7800 0

За Пирин Благоевград е съвсем реалистично скоро отново да бъде предаден в частни ръце, след като благоевградчанинът Георги Спасов и бизнесменът от София Милен Стефанов пожелаха да се заемат с клуба.

Пирин трябва да оцелее

Тяхното намерение бе разгледано от две комисии към Общински съвет в областния град. По време на изслушването в комисията станало ясно, че бизнес планът, който имат от акционерното дружество, е реалистичен и е до 2028 г. 

Стефанов разкри, че в момента дупката в бюджета на Пирин е около 1,4 – 1,6 млн. лв. Идеята е в клуба да бъдат вложени няколко милиона и "орлетата" да разполагат с 6-7 милиона лева. 

Коментарът на новата власт

"Оперираме в 21 държави с познати брандове като „Дормео“, „Делимано“, „Топ шоп“. Бизнесът е доста специфичен и няма допирни точки с тези, които влизат в спортните среди. През годините обаче сме работили с български отбори като рекламодатели и бяхме избрали Лудогорец да е наше лице. Специалист съм по изграждане на структури за финансово управление. Обичам футбола и случайно запознанство с Петър Занев ме въвлече в каузата „Пирин“.

Цялата идея ме въвлече в детайлите. Аз и г-н Спасов имаме желание да бъдем част от тази структура. За нас това е бизнес структура и тези 10%, които остават в притежание на ОФК, са с право на излъчване на представител на борда на директорите. Относно финансовата част – ние заварваме положение, което е на минус. Оцеляването в Първа лига е основен приоритет от бизнес гледна точка, защото идеята на клуба ще се промени, ако изпадне в по-долна дивизия, по отношение на приходите.

Успяхме да намалим задълженията от 800 000 лв. на 300 000 лв., което ни даде възможност да подновим лиценза, защото комисиите в БФС имат доста специфични критерии за това. Ние бързахме, защото бяхме притиснати от времето за създаването на това акционерно дружество.

Очаква се той да нарасне до 6-7 млн. лв. В момента сме на абсолютния минимум за един клуб", обясни Стефанов. 

Още: Черно море не капарира второто място след равенство срещу Пирин, всичко зависи от ЦСКА (ВИДЕО)

Левски прави нов опит да вземе вратар във форма от Първа лига

Познато име сред "червена" България се завръща в ЦСКА през лятото?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички