Защо БФС мъчи българските фенове?


Защо БФС мъчи българските фенове?
Снимка: БГНЕС

1183 0

През последните дни треньорите и футболистите на България се изредиха един след друг да агитират феновете да подкрепят националния отбор в днешната квалификация с Хърватия.

От БФС пък се надяват на пълен стадион, за да закърпят малко бюджета си, но за да се случи това, трябва да стане чудо или феновете отново да се покажат като големи патриоти заради слабата и възмутителна организация около мача.

До момента бяха продадени близо 20 000 билета, а "Васил Левски" можеше да се пука по шевовете, ако ръководителите на футбола ни бяха помислили малко повече за народа.

Първоначално пуснаха в продажба сравнително скъпи билети, след това доста хора се оплакаха, че касите пред Националния стадион "Васил Левски" са с неудобното работно време до 17:30 часа и всеки нормален човек трудно би стигнал навреме до тях след работа, а за капак днес стана ясно, че градският транспорт в София ще работи с нормалното си работно време и то няма да бъде удължавано заради срещата.

От Столична община нямат никакво намерение да влизат в излишни разходи и да пуснат автобусите и тролеите до по-късно, докато от БФС изобщо и не помислиха да изразходват известна сума, за да осигурят спокойното прибиране на феновете по домовете. Можеше и от футболната централа да опитат поне да си поделят парите за извънреден градски транспорт със Столична община. Поне така действат в европейските държави. Миналата година стана голям проблем след дербито Барселона и Реал (М), когато запалянковците трябваше да се прибират вкъщи с таксита. Веднага на следващия ден от управата на града предложиха на футболния клуб да подпишат договор, според който на всеки домакински мач на каталунците ще има градски транспорт до късните часове, а разходите ще бъдат поделени. След това американският концерн "Найки" плати 94 000 евро на общината в Каталуня, за да облече само за ден с фланелка на Барселона статуята на Колумб и по този начин да рекламира новите екипи на тима. Няма лукс и удобства, ако не си платиш...

Проблеми с градския транспорт нямаше по време на предишния голям мач на Националния стадион "Васил Левски" - този между Лудогорец и Реал (М) (1:2) от групите на Шампионската лига, докато сега от БФС отново действаха непрофесионално и без капка загриженост към зажаднелите за футболни емоции зрители.

Само преди броени дни един дядо ме спря по "Иван Асен II" и ми зададе следния въпрос: "Това ли е пътят към меките китки на футбола ни?", визирайки централата на БФС. Останах учуден от думите му и ги приех с лека и иронична усмивка. Дядото, който беше на около 75 г., се оказа прав да бъде от нещо недоволен от управниците на футбола ни...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички