Столична община отвърна на нападките на Боби Михайлов


Столична община отвърна на нападките на Боби Михайлов

2376 0

От Столична община са ядосани на Борислав Михайлов, който заяви, че БФС не е получил никаква подкрепа за кандидатурата на София за домакинство на мачове от Европейското първенство по футбол през 2020 г.

Столична община посочи, че има специален доклад на УЕФА, в който ясно е записано, че основната пречка пред да не се играят срещи от турнира в България е липсата на стадион, който да отговаря на всички изисквания.

"Столична община подкрепи инициативата на Българския футболен съюз. В същото време не може и не е редно да се иска от бюджета на София да се покриват основно разходите за събитията. В доклада на УЕФА са описани подробно пречките пред домакинството на мачове от европейското първенство през 2020 г. Основната е известната на всички - липсата на национален стадион, който да отговаря на стандартите. Нов стадион е бил само обещан от БФС като проект. Една от силните страни на София, описана в доклада на УЕФА, е че общината строи метро от летището до центъра и осигурява добър достъп и връзки с градски транспорт. Не прави чест на президента на БФС да се оправдава за неговите отговорности и задачи с други институции," пише в изявлението на Столична община.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички