Пламен Марков за шансовете за Евро 2016 и ситуацията в ЦСКА


Пламен Марков за шансовете за Евро 2016 и ситуацията в ЦСКА

3054 0

Пламен Марков е една от легендите на българския футбол. Той е последният селекционер, класирал националния отбор на голям форум – Евро 2004 в Португалия. От тогава "лъвовете" все се провалят, но специалистът заяви в интервю специално за Gol.bg, че сега имаме минимални шансове, но отново "зависим от другите".

Пламен Марков говори и за честите смени на треньорите на България, разбира се, не пропусна да обсъди и ситуацията в ЦСКА, където е играл от 1975 до 1985 година и има два престоя начело на гранда. Ето какво каза той:


Предстоят мачове на националния отбор – контрола с Турция и квалификация с Малта. Какво очаквате?

- Това, което всички очакваме. Да има по-добри игри, да има резултати, които да допринасят за любовта към футбола. Ясно е, че тази игра обединява страшно много хора и по този начин тези фенове и привърженици се чувстват удовлетворени. Още повече, когато става дума за националния отбор, защото става въпрос за защитаване на честта и престижа на България.

Как ще коментирате избора на Ивайло Петев за национален селекционер?

- Това е въпрос на ръководството. Те си решават кого да назначат, за какъв период от време и т.н. Само пожелавам успех на Ивайло и дано се представи добре.

Въобще – правилно ли беше уволнение на Любослав Пенев? Под негово ръководство играхме добре.

- Не съм президент на БФС да казвам дали е правилно. От много време казвам, че смените не са правилни, защото по този начин се прехвърля отговорността от страна на ръководството само към треньора. Виждате, че са последните 10 години са сменени близо 10 национални селекционера, а резултатите липсват. Тогава не е ли редно да се направят изводи, че треньорът не е виновен за слабите резултати. Т.е. всичко е на ниво – ръководство, играчи, само треньорите не стават. Така излиза, ако човек направи един по-задълбочен прочит на ситуацията.

Според вас имаме ли шансове да се класираме на бараж за участие на Евро 2016?

- Теоретично има. Докато съществуват, трябва да вярваме, че нещо може да се случи – добри игри на България и съответно лошо представяне на нашите съперници, за да остане точно този теоретичен шанс. Просто зависим от други.

Няма как да не ви попитаме и за случващото се в ЦСКА...

- Не съм наясно, защото излиза малко от истинската информация пред публиката. Струва ми се, че в момента ръководството обмисля варианти, с които да помогне на ЦСКА. Наистина би било жалко ЦСКА да започне от "В" група или да отиде в аматьорския футбол. Но в крайна сметка и това да е вариантът, съм сигурен, че хората ще го приемат и него. Стига да е в интерес на бъдещето на клуба.

Кой носи вина за положението на ЦСКА?

- Кой носи? Носят тези, които спасяваха. Нали напоследък имаше едни "спасители". Те казаха пред обществеността, че са спасили клуба. Мисля, че те спасиха себе си.

Веселин Коларов, Gol.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички