За бъдещето: БФС прие нови 144 клуба след Конгресa


За бъдещето: БФС прие нови 144 клуба след Конгресa
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

1795 0

144 нови клуба бяха приети вчера за членове на Българския футболен съюз по време на Извънредния Конгрес в НДК. Клубовете стават пълноправни членове на съюза и от следващото Общо събрание ще имат право на глас, ако не са преустановили дейността си междувременно.

Най-много са от Югозападната зона- 54 клуба, след това са от Югоизточната- 42. По области на първо място е София-град с 19 нови клуба. На второ място е Пловдив със 17. Третото място е за Русе с 11 нови отбора, а четвърта е Софийска област с с 10.

Съставът на тези 144 нови членове на БФС е доста разнороден. Има стари и традиционни клубове от големи градове, които променят съдебната си регистрация и съответно и името си.

Такива например са ФК Дунав 2010 Русе, който вече се казва "Футболен клуб Дунав от Русе", както и Локомотив (Русе), който сега се казва ФК Локомотив Русе. Има и отбори, които са прекъснали съществуването си за няколко години и сега се възстановяват, има и нови клубове, които за първи път стъпват на футболната карта, както и доста детско-юношески школи. Някои път са обединили клубове от две населени места, какъвто е случаят с бургаските села Рудник и Черно море, както и с лидера в Югоизточната Трета лига Саяна Хасково. Той е обединение на Извор (Горски извор) и ОФК Хасково.

Доста голяма част от клубовете до момента са участвали в първенствата с временно членство, но сега вече са пълноправни и имат право на глас.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Хулиган, който пасе говеда: Детството на Олександър Усик

Украинецът Олександър Усик е имал бурно детство, което не е изненадващо за един боксьор. Самият той е цитиран...

Реклама

Най-четени новини


виж всички