Всички клубове взимат лиценз, ЦСКА само за "А" група


Всички клубове взимат лиценз, ЦСКА само за "А" група

2239 0

Всички клубове от "А" група ще получат лиценз, твърди "България Днес". Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази опасение, че положението може да бъде стряскащо за някои отбори, но това не е така. Бившият вратар визирал три клуба - пловдивските Локо и Ботев и ЦСКА.

За да получат лиценз, тимовете не трябва да имат задължения към НАП до края на миналата година, към свои бивши и настоящи служители и да представят финансова стратегия за следващия сезон.

"Изрядни сме във всяко едно отношение, заяви административният директор на "Ботев" Иван Йотков. - Към 31 декември 2014 г. нямаме задължения към НАП. Имаме да плащаме на бивши служители на клуба, но сме ги разсрочили. На БФС е представен финансов план, по който ще работим през следващия сезон. Не смятам, че ще имаме проблем да получим лиценз".

Йотков, който се завърна в "Ботев" през миналия месец, обяви, че "канарчетата" чакат последния транш по трансфера на Тодор Неделев. Той трябва да пристигне до 1 юли и е в размер на 750 000 евро. "Жълто-черните" още не са изплатили на бившия клуб на Неделев - аматьорския "Ботев" (2002) 25% от трансфера.

"Дължим им 187 500 евро. не сме ги забравили. В най-скоро време ще си получат дължимото", заяви той.

В другия пловдивски отбор - Локомотив, също са оптимисти за взимането на лиценз. "Смърфовете" и на практика си осигуриха оставането в "А" група, след като в неделя победиха с 4:0 Хасково.

"Всичко с лиценза е наред, увери административният директор на клуба Атанас Узунов. - Направили сме каквото трябва. Разсрочихме плащания. Имаме изготвен финансов план. Очаква ни общо събрание в четвъртък. На него ще решим дали да запазим основните си играчи. Иска ни се те да останат, но кризата в Локомотив е сериозна".

Третият клуб, който бе застрашен от отнемане на лиценз - ЦСКА, също най-вероятно ще го получи. "Червените" разсрочиха парите, които дължаха към служители и играчи още миналия месец. Дълговете на "армейците" към НАП са около 9,6 млн. лева. Бившите босове на ЦСКА заложиха имоти, за да обезпечат задълженията към данъчните. По последни информации от "Армията" трябваше да направят спешно плащане към НАП, за да си подсигурят лиценза за "А" група. То е в размер на 300 000 лева и е платено през миналата седмица.

В същото време стана ясно, че ЦСКА почти сигурно ще увисне с лиценза за участие в евротурнирите. От БФС могат да си затворят очите за задълженията на "армейците", но от УЕФА няма да го направят. Още повече че преди дни им наложиха глоба от 250 000 евро за неспазване на финансовия феърплей.

Решението за лицензирането на отборите в "А" група и европейските турнири ще бъде съобщено най-късно на 1 юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички