ЦСКА обмисля варианта нов клуб с минус 15 точки


ЦСКА обмисля варианта нов клуб с минус 15 точки
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

1813 0

Утре ще е решителен ден за бъдещето на ЦСКА. За тогава е планирана срещата на министър Кралев с новото ръководство на клуба, както и с президента на БФС Борислав Михайлов.

Една от новите идеи е да се фалира сегашното дружество, което почти няма собствени активи. Веднага да се вземе марката ЦСКА. Новият клуб да остане в елитната ни група с решение на Изпълкома на БФС, като вече е на чисто. Ще му бъдат отнети 15 точки от актива като санкция за операцията. Така трудно ще може да се пребори за място в евротурнирите, но пък вероятно ще се спаси след само един нулев сезон.

Новото ръководство на ЦСКА има гаранции за бюджет от 4 милиона лева за следващия сезон. В момента това е може би втори по сила след този на Лудогорец, пише "24 часа".

За цялата операция обаче ще трябва да се получи и благословията на УЕФА. Държавата ще загуби около 10 милиона лева в данъци, което обаче не е толкова страшно, като се има предвид, че през последните 25 години "червените" са единствените в България, които плащат пари за базата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички