"Всеки мач поне по 2-3 грешки" - Станислав Генчев се надява Локо София да се възползва от слабостите на Левски


"Всеки мач поне по 2-3 грешки" - Станислав Генчев се надява Локо София да се възползва от слабостите на Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1546 0

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев говори пред "Dsport" преди домакинството на Левски от 10-ия кръг на Първа лига. Столичното дерби ще стартира в 18:45 часа на 10 септември (събота).

"Засега седмицата протича нормално. Някои от контузените вече са в строя. Наказани футболисти нямаме. Единствено Каду (Риберйро Дурвал), който не е картотекиран още, чакаме работна виза да се извади. Ненов оправен и ще може да го използваме. За пръв път от много време насам мога да разполагам с целия състав", започна наставникът на "железничарите" и след това изрази мнение, че Левски допуска по 2-3 грешки на мач и се старае да ги покаже на играчите си:

"Левски действително откакто Станимир Стоилов пое отбора с всеки мач играе все по-добре и по-стабилно в защита. Това ги държи на високо ниво. Ние също имахме добър период от три мача без допуснат гол. Всеки си има своите слабости. Забелязал съм ги при тях и се старая да ги покажа на футболистите при видео разборите, за да можем в събота да се възползваме. Въпреки че не са много слабостите, те допускат всеки мач поне по две-три грешки, от които противникът може да се възползва".

41-годишният Генчев допълни, че през годините е научил много от треньора на Левски:

"Никога не съм крил, че от Станимир Стоилов съм научил много неща. Още като футболист в Левски ми направи силно впечатление как обясняваше тактическите упражнения, самата тактика за мач. Доста неща съм заимствал от него, но и от други треньори, с които съм работил. Аз съм работил с много добри треньори и като футболист, и като помощник. От всеки съм се старал да уча по нещо и да се развивам постоянно. В събота ще го разберем дали ученикът може да победи учителя, но със сигурност имаме своите шансове и се надявам да ги използваме по най-добрия начин".

"Нашата основна цел, когато се събрахме лятото, беше да изградим боеспособен отбор, с който всеки да се съобразява. Мисля, че към този момент нещата стоят точно така. Колкото по-напред в класирането, толкова по-добре. Дали ще успеем да влезем в шестицата си зависи изцяло от нас. До момента имаме и слаби, и силни страни. Искам да предам на футболистите всеки един мач да има постоянство при нас, защото само с постоянство се постигат добри резултати".

Бившият треньор на Лудогорец подчерта и завръщането на Локомотив на стадиона в квартал "Надежда" и заяви, че там "никой не може да е фаворит срещу нас":

"Едно от най-важните неща беше да се върнем на нашия стадион, тъй като тук доста повече фенове ни подкрепят. Футболистите играят с много по-голямо самочувствие, което е важно за отбор като нашия. Програмата ни беше доста тежка с отбори от първата шестица. Все добри отбори гостуват тук в "Надежда" и с всеки играем равностойно. Дори на определени моменти ги превъзхождаме. На нашия стадион никой не може да е фаворит срещу нас!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Левски набеляза младок от Първа лига за нов десен бек?

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички