Страхил Попов: Имах предложение от Левски, националният отбор е затворена страница


Страхил Попов: Имах предложение от Левски, националният отбор е затворена страница
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

3009 0

Страхил Попов, който преди дни навърши 32 години направи трансфер в четвърти клуб в турската лига. След Касъмпаша, Хатайспор и Ейюпспор, той подписа с новака в Суперлигата - Юмраниеспор от Истанбул. Защитник номер 1 на България за 2015-а година говори пред БТА за новото предизвикателство, амбициите си на терена, миналото в националния отбор и очакванията за предстоящата кампания.

Попов призна за интерес на още един клуб от първото ниво на футбола в Турция, но сделката в последния момент се е провалила. Буквално 24 часа преди края на трансферния прозорец Юмраниеспор отправили оферта, която бранителят приел. 

По темата от преди месеци за интерес от страна на Левски, защитникът сподели:

" Да, имах предложение и от Левски. Ценя изключително високо Станимир Стоилов, който е мой първи треньор в мъжкия отбор на Литекс. Искам да му благодаря за огромното уважение, което демонстрира към мене. Наистина го оценявам! Но целта ми беше да остана зад граница и то на колкото се може на по-високо ниво. Турското първенство е топ в Европа, а като финанси – генерално погледнато, вероятно е непосредствено след големите пет лиги. Да не говорим какви трансфери се правят – и входящи, и изходящи. В България обикновения фен, хората с интерес към футбола, нямат реална представа за състоянието на първенствата, които не се излъчват масово по телевизията. Специално за Турция пък съвсем."

Относно ситуацията с националния отбор и това, че отново не получи повиквателна Попов коментира по следния начин:

" В мене остана едно огорчение от начина, по който се случи излизането ми от националния отбор. Подчертавам, че винаги, винаги съм давал 100 % от себе си за България. Но когато си в чужбина, е трудно. Сменяш полети, имаш понякога и три мача за клубния си отбор в рамките на една седмица. Трябва да внимаваш да не се контузиш, което става често и от преумора. Имаше неразбиране от страна на Ясен Петров за моята ситуация.

Не се надявам на покана, защото националният отбор е вече затворена страница за мене. Разбира се, човек никога не трябва да казва никога. Има някои специалисти, с които съм работил, на които безкрайно държа. И ако някой от тези хора е национален треньор, и има нужда от моята помощ, бих се отзовал.

То и преди се правеше подмладяване, а резултатите ги видяхме. Нямам нищо против, това е естествен процес, но нека е с подходящите млади играчи. Трябва да има няколко млади момчета, които заедно с по-опитните, да се направи сплав. Сега са само предимно млади, но не може така да се гради национален отбор. Но аз съм българин и им желая успех от все сърце. Също така пожелавам на младите футболисти не само да направят трансфер зад граница, но и да се задържат в чуждестранните си отбори. Това е единственият шанс да се вдигне нивото на националния отбор – футболистите да играят редовно и само в силни отбори и първенства.", завърши опитния футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички