Вратарят с най-много мачове във Висшата лига идва за мача на Бербатов


Вратарят с най-много мачове във Висшата лига идва за мача на Бербатов

2500 0

Вратарят с най-много мачове във Висшата лига Дейвид Джеймс ще играе за тима на Бербатов в благотворителния мач срещу звездната селекция на Луиш Фиго.

Той е четвърти в класацията за най-много участия във Висшата лига – 572 мача. Пред него са само Раян Гигс, Гарет Бари и Франк Лампард. До декември 2015 г. държеше и рекорда за вратаря с най-много „сухи мрежи“ в историята на Висшата лига – 169, преди Петър Чех да счупи върховото постижение. 53 пъти е защитавал честа на Англия в продължение на 13 години. Започва кариерата си в Уотфорд през 1988 г., а четири години по-късно вече е трансфериран в Ливърпул. 

С „червените” печели Купата на Лигата през 1995 г. След седем години на „Анфийлд” е време за промяна – играе последователно в Астън Вила, Уест Хем и Манчестър Сити. През 2006 г. подписва договор с Портсмут и тук печели най-важната победа – Купата на Англия през 2008 г. Две години по-късно отново с Портсмут е на финал, но този път губи от Челси. В този мач става най-възрастният вратар (39 години) участвал някога във финал за купата.

През 2012 г. получава Ордена на Британската империя за заслуги към футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички