Владо Стоянов: Българският фен беше зажаднял за такава победа


Владо Стоянов: Българският фен беше зажаднял за такава победа

1332 0

Вратарят на Лудогорец и националния отбор по футбол Владислав Стоянов коментира обширно победата на "лъвовете" над Португалия в петък вечер - успех, който беше малко очакван дори от най-големите оптимисти у нас.

Стражът е категоричен, че през последните месеци отборът е получил изключително тежки критики, като всички са имали нужда от подобна победа над толкова класен съперник.

"Отдавна българският фен беше зажаднял за такава победа. Мисля, че имаше нужда – не само фенът, но и ние. Последните месеци само ни оплюваха. Имахме нужда от тази победа. Много хора ми се обадиха, в социалните мрежи проследих нещата. Голяма е еуфорията, но не само аз, а и моите съотборници имат своята заслуга. Всеки се раздаде на максимума на възможностите си и затова победихме", коментира Стоянов и отбеляза, че все още много хора мислят, че е 1994 година.

"Доста хора се заблуждават, че все още сме 1994 г. А ние не сме 1994 г. На клубно ниво съм постигнал почти всичко. Искам да постигна успехи и с националния отбор. Надявам се да се класираме за голям форум, но нека не си правим илюзии, че ще е лесно, защото знаем каква група ни чака".

РОНАЛДО С ИЗЦЕПКА СПРЯМО НАЦИОНАЛИТЕ НИ

Вратарят на Лудогорец също така сподели, че е очаквал сериозна вихрушка пред своята врата и е доволен, че той и неговите съотборници са устояли на натиска, а след това и да спечелят двубоя.

"Честно казано, още преди мача бях споделил с мои приятели, че голяма вихрушка ще ни вее. Още в 5-ата минута погледнах таблото и видях, че те имаха сигурно 5 положения. Знаех, че ако успеем да удържим, нещата ще утихнат. Така и стана, особено като вкарахме гола. Ако кажа, че е било лесно, ще излъжа. Така се постигат нещата във футбола – с доста труд".

КАКВО КАЗА РОНАЛДО НА ВЛАДО СТОЯНОВ

Стоянов хвърли светлина и върху втората спасена от него дузпа срещу Кристиано Роналдо.

"При дузпите всичко е усет. Има добри вратари, които са слаби на дузпите и обратно. Преди мача се чух с колегата Чворович. Попита ме къде според мен ще бие дузпата си Роналдо, ако получи шанс да изпълнява. Казах му, че имам усещането, че ще стреля вдясно. "И аз мисля така. Той е арогантен и сигурно пак ще бие там", отвърна ми той. Така че бях решил, че там ще я бие и там се и хвърлих. Щастлив съм, че отборът успя. Изписаха се много глупости по адрес на футболистите, треньорите, БФС. Заслужавахме тази победа", сподели Стоянов и за финал се пошегува с предложението да пази родните граници заради бежанската вълна.

"Може би сега ще попазя на границата малко".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички