ВИДЕО: Славия удари Локо (Пд) за едно полувреме на старта в "А" група


ВИДЕО: Славия удари Локо (Пд) за едно полувреме на старта в "А" група

1364 0

Славия започна с победа участието си в "А" група през новия сезон. "Белите" се наложиха над Локомотив (Пловдив) с 3:0 в среща, изиграна тази вечер на стадиона в квартал "Овча Купел". Гостите бяха по-добрият отбор през първото полувреме, но не успяха да вкарат гол, въпреки че имаха добри възможности. След почивката обаче Славия показа друго лице и отбеляза и трите попадения в срещата. Две от тях бяха дело на Ивайло Димитров, а с едно се отчете Иван Вълчанов.

Двубоят беше изгледан от президента на Славия Венцеслав Стефанов, както и от селекционера на мъжкия национален отбор Ивайло Петев. На трибуните бе и футболистът Владислав Романов.

Първо полувреме

Началото на срещата започна с натиск на гостите. Още в третата минута се откри много добро положение пред Мартин Камбуров, но вратарят на Славия Георги Петков спаси удара. След това Локомотив (Пд) отново имаше възможности да отбележи, но не се възползва.

Постепенно домакините се съвзеха и изравниха играта. В 28-та минута обаче отново „железничарите“ бяха близо до откриване на резултата. Александър Тунчев бе оставен непокрит и стреля с глава, но Петков се намеси решаващо, като изби топката.

В 44-тата минута бе даден и първият жълт картон в мача. Той бе за футболистът на Локомотив (Пд) Дани Кики. До края на първото полувреме нито един от двата тима не успя да отбележи и почивката дойде при резултат 0:0.

Второ полувреме

В началото на второто полувреме Славия стигна до по-опасно положение. Ивайло Димитров центрира в наказателното поле на гостите. Емил Стоев стреля с глава, но топката мина встрани от вратата.

В 57-та минута Славия поиска дузпа за нарушение на Пламен Крумов срещу Ивайло Димитров, който бе съборен в наказателното поле. Реферът Вихрен Манев обаче прецени, че Крумов не е действал непозволено и не отсъди 11-метров наказателен удар. Това предизвика недоволството на феновете на „белите“, които започнаха да викат „Мафия“. В 58-та минута бе показан и вторият жълт картон в двубоя, който бе за Пламен Крумов.

Десет минути по-късно резултатът бе открит. Славия организира атака по дясното крило. Янис Каравельов центрира към Ивайло Димитров, който от близко разстояние не сгреши и прати топката в мрежата на Скорчев. 1:0 за Славия.

В 76-тата минута влезлият като резерва Иван Вълчанов удвои преднината на своя тим след разбъркване пред вратата на Локомотив (Пд). Минута по-късно Антон Карачанаков влезе в игра на мястото на Петър Атанасов и записа първи минути с екипа на Славия.

В 89-тата минута "белите" направиха резултата класически. Ивайло Димитров отбеляза втория си гол в мача след асистенция на Джереми Манзоро. В добавените четири минути на срещата резултатът се запази и Славия спечели мача.

Славия – Локомотив (Пловдив) 3:0

Славия: Георги Петков, Цветомир Панов, Димитър Пиргов, Живко Атанасов, Диего Фераресо, Янис Карабельов, Франк Мбарга (88 - Стефан Велков), Джереми Манзоро, Петър Атанасов (77 - Антон Карачанаков), Емил Стоев (63- Иван Вълчанов), Ивайло Димитров

Локомотив (Пловдив): Теодор Скорчев, Пламен Крумов, Александър Тунчев, Кирил Котев, Крум Стоянов, Георги Вълчев, Оливие Боне, Димитър Велковски (65 – Бирсент Карагерен), Дани Кики, Димо Бакалов, Мартин Камбуров

Главен съдия: Вихрен Манев

Стадион: „Славия“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички