Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев се оттегли, но без официална оставка


Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев се оттегли, но без официална оставка
Снимка: Ceco Dimov / LAP.bg

7113 0

Един от вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев от известно време не участва активно в управлението на българския футбол. Бизнесменът е взел решение да насочи цялото си внимание към частните си фирми. Така президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов остава без човека, който е и негова дясна ръка.

"Вече умишлено съм се отдръпнал от управлението на футбола. Това си е мое решение. Не е свързано с водената от сегашното ръководство политика. Официално продължавам да се водя вицепрезидент и не обмислям документално да подавам оставка", призна Фурнаджиев пред колегите от "България Днес".

"Влизаме в едни съдебни спорове, които ще продължат с години. При всички положения съдът ще трябва да се произнесе. Това започна още от конгреса през есента, който беше обжалван. Чисто юридически, докато няма съдебно решение, няма как да се коментира каквото и да било. Жалбите бяха внесени от опозицията. Как може Бербатов да бъде вписан в Търговския регистър като президент на БФС със само 80 клуба, присъствали на конгреса му? И само един от професионалния футбол. Това е абсолютно несериозно! Има общо около 600 клуба, членове на БФС", разясни Фурнаджиев.

По думите му,  който и да поеме футболния съюз, това няма да реши проблемите на футбола.

"Преди дни при юношите Люксембург победи Англия с 2:0. Тези малки държави инвестират много средства основно в детско-юношеския футбол и вече имат резултати. Да не говорим за една Исландия, която дава по 120 милиона евро на година във футбола. Техните деца се тренират от едни от най-добрите треньори. Заплащането им е между 10 и 15 хиляди евро на месец. А нашите наставници в школите получават около хиляда лева, или 20-30 пъти по-малко. Футболът трябва да бъде държавна политика. Футболният съюз е само организатор на състезанията. Няма бюджет и средства, с които да финансира тези дейности. Няма никакво значение кой ще дойде в БФС, резултатът ще бъде същият", коментира бизнесменът.

Междувременно президент на клуб от Първа лига предизвика Димитър Бербатов на мъжка среща.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички