Венци Стефанов за националния: Вместо млади, се викат Бодуров, Чукуров, с тях - 4-то място в групата


Венци Стефанов за националния: Вместо млади, се викат Бодуров, Чукуров, с тях - 4-то място в групата

1601 0

Членът на Изпълкома Венцеслав Стефанов каза някои истини и изля критика по адрес на националния отбор и селекционера Ивайло Петев. Босът на Славия говори и за проекта "Висша лига на България" в предаването "Спортна треска" по БНТ.

"Има как да се класираме, но само ако имаме отбор. Сега имаме меко казано недоразумения. Не изринеш ли всички от старите, които за нищо не стават, няма как да има успехи. Трябва да се започне на чисто. Сега е извикал млади момчета от Пирин и Славия. Но останалите? "Преоблякъл се Илия, погледнал се, пак в тия!". Тези две момчета я играят 45 минути, я не. Взети са за пълнеж. Трябва си треньор, който да разчита повече на младите", заяви Стефанов.

Относно повиквателните за националния тим на чужденци, той заяви:

"Аз нямам нищо против. Жоазиньо, Марселиньо каква работа ще ни свършат след години. В момента Марселиньо е на 30-31. Вместо да дадем шанс на някои млади момчета от сега да захапят... ние седим пак с Бодуров, Модуров,Чокуров, Иванов, Петров. Знаем ги колко могат. Четвърто място в групата, и то по милост. Трябва наистина да започнем подмладяване на отбора. Да пуснеш двама-трима в контроли - какво подмладяваш? Не са ли поне 6-7, нищо не се прави", категоричен е той.

"Висшата лига? Искам ясно и точно да се разграничим от популистките виждания. Ако държавата не застане зад проекта, това няма как да се осъществи. Как ще вкараш Етър, Бургас, Плевен, след като нямат база. Дори базата на Славия не отговаря на изискванията.Ако искаме да имаме Висша лига, трябва много да се работи в тази насока. Елементарни условия няма по стадионите в България. Несериозно е да говорим за Висша лига", отсече Стефанов.

"Ако има вариант да се върнат ЦСКА, Локо София и Литекс няма проблем. Аз съм за, но под някакво условие. На всеки стадион са му необходими поне по 3 милиона, за да добие някакъв вид. Да не те е срам да влезеш в него. Изцяло българският спорт е занемарен", добави президентът на "белите".

"Тези хора, които се занимават със спорт, това е здравото поколение. Не тези, които седят по кафетата. Децата на България и за това не искат да остават тук. Фитнеси има безброй, но бази за футбол, волейбол, плуване... Имаме една база Белмекен и тя е пред срутване", каза още Венци Стефанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички