Венци Стефанов: Отказваме се от тв правата и спираме да обикаляме като катунари


Венци Стефанов: Отказваме се от тв правата и спираме да обикаляме като катунари

2092 0

Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов призова клубовете от Първа лига да се откажат от приходите от телевизионни права, за да могат да играят на собствените си стадиони.

Белите са един от отборите, които не могат да играят на своя стадион заради лицензионните изисквания за новата Първа лига. Четири от останалите 13 клуба също трябва да домакинстват на други места - "Черно море", "Дунав" (Русе), "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Монтана".

"Забелязвам, че доста президенти на клубове са съгласни с мен, но не смеят да си го кажат. Безумно е това разтакаване от град на град, футболните отбори обикалят като катунари", каза Венцислав Стефанов в студио "Дерби".

"Какво е това нещо? "Дунав" играе в Разград, "Монтана" играе в Ловеч, "Черно море" играе в Каварна, "Локо" (Горна Оряховица) играе в Пловдив... Това са само още и още допълнителни разходи", допълни президентът на "Славия".

Според него с тези домакинства на други места клубовете ще похарчат много повече пари, отколкото ще вземат от телевизионните права.

"На отборите, които не играят в своите градове, разходите им само за уж домакинските мачове са поне 50 - 60 хиляди лева. "Славия" от телевизионни права миналия сезон взе 300 - 350 хиляди лева, а последният отбор в класирането ще получи около 200 хиляди", обясни той.

Стефанов добави, че това се прави "само защото някой е решил, че като продава реклами в късните часове, ще спечели големи пари".

Той изрази недоволство, че в събота "Славия" е трябвало да домакинства срещу ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски", въпреки че двубоят се игра от 15.00 часа и не беше необходимо осветление.

"И аз попитах защо не може да играем на стадион "Славия". Казаха, че така иска телевизията, която излъчва. Но това го измисли един журналист, който е по-лесно да го прескочиш, отколкото да го заобиколиш, за да се хареса на началника си", допълни той, визирайки Атанас Караиванов, уточнява "Дневник".

Караиванов е изпълнителният директор на "Футбол про медиа" - фирмата на Кирил Домусчиев, която продава правата за излъчване на мачовете в българския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички