Венци Стефанов говори за уговорените мачове в България и даде конкретен пример


Венци Стефанов говори за уговорените мачове в България и даде конкретен пример
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4426 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори и за съмнителните мачове в Първа лига, както и за поражението с 2:3 при гостуването срещу Арда в Кърджали след късни голове в допълнителното време.

Форматът на Първа лига и уредените мачове

"Имаше много съмнителни мачове и сега е нормално УЕФА да разследва. Начинът, по който Ботев излезе срещу Арда, е позорен. Ако аз бях президент или ръководех БФС, тази среща нямаше да се зачита, защото това е безпринципно. Няма нищо футболно в това, а имаше и други мачове. Мачът на Левски с Локомотив Пловдив например. За мен уговорен мач е между Арда Кърджали и Ботев Пловдив. За първи път виждам Ботев с бели срещу Арда. Обиграват баш на решаващите мачове за баража. Смешно е, но и е жалко. За мен това е уговорен мач, няма смисъл да гледаш залози-малози. Децата на Ботев играха, но опитът и рутината на Арда си казаха думата. Ние сме си виновни, че изпуснахме седем точки преднина пред Арда", каза Венцеслав Стефанов.

"Моето мнение за формата на първенството е същото като на Ангел Славков. Винаги, когато са били 16 отбора е имало 30 кръга плюс мачовете за Купите. Видяхме, че има много недобри решения, меко казано. Има квалификации, има приятелски мачове международни. Националите не могат да се възстановят достатъчно бързо. Старият формат с 16 отбора за мен е най-добрият за българския футбол. Има достатъчно време и за почивка, и за възстановяване. Особено във втората част на първенството винаги изкристализират. Тогава се вижда кое е правилно и кое не, натежават картоните и наказанията. В Испания, Англия, Франция играят през три дни, но базата е на друго ниво. Излиза, че видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крака. Къде правят плейофи? В Белгия. Защо няма в Испания, Англия, Германия? Нали се мерим с най-големите", заяви още той, като допълни, че все още не е ясно кой ще ръководи отбора.

Най-голямата грешка на Славия

"Мачът с Арда за мен е най-голямата ни грешка. Ние си говорихме и с Ангел, аз много го уважавам, но ако при 2:1 за Славия на вратата беше застанал Георги Петков, мачът свършваше. Просто за мен колкото пъти гледах изравнителния гол, топката излиза извън границите на терена при центрирането. Може би от въздуха като е, не се вижда. Като при изборите – не е важно кой гласува, а кой брои.

И тук, ВАР-МАР, заминаваш. ВАР няколко пъти ни ощети. Не помня случай, в който да не ни е. Системата ВАР е пълна простотия. Не друго, ами този, който е сложен да отсъжда, затова му казват съдия, а ти какъв си? Ти вече не си съдия, след като някой може да ти каже в слушалката. Ти вече си марионетка. Не мога да кажа, че това е съдията на срещата. Свалям шапка на съдията от Шумен (Станислав Тодоров), той не ги бакали за слива, има си собствено мнение и така трябва да бъде", категоричен бе той, а по-рано потвърди и за два трансфера в Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички