Вандали поругаха терена на Левски-Раковски


Вандали поругаха терена на Левски-Раковски
Снимка: БГНЕС

2652 0

Игрището на стадион "Раковски", който се ползва от детско-юношеската школа на Левски-Раковски, е бил поруган от вандали. За това алармира в социалните мрежи директорът Станислав Ангелов, който публикува снимки на тревната настилка, която видимо е в много лошо състояние.

Игрището е било унищожено с хербицит, като за момента не е ясно кой е извършителят. Пелето не скри разочарованието си, като заяви, че не му е известно срещу кого е тази атака - срещу самия него или срещу уронването на престижа на цялата школа. 

Само преди два месеца bTV направи репортаж за Левски-Раковски, в който показа развитието на клуба и амбициите на Ангелов да върне славата на едно място, дало много на българския футбол.

Ангелов заварва игрището занемарено, но стъпка по стъпка успява да го възстанови. На игрището се поставя първия в Източна Европа хибриден терен, който представлява смесица от естествено и изкуствено покритие. За да се стигне до грозния вандалски акт.

Във Фейсбук Станислав Ангелов написа: 

"Във време на пандемия, страх, паника и безпрецедентни мерки за сигурност в целия свят с голямо огорчение разбрах, че някои “доброжелатели” отново с голяма охота и наслада са поляли с унищожаващ тревата хербицит, този път доста старателно почти целия централен футболен терен на стадион "Раковски"?!

Както преди, така и сега нямам никаква представа защо и какво се цели с този безсърдечен акт?! Може би е лично срещу мен...ако е така, защо този “човек” не се изправи достойно пред мен с претенциите си, а действа подмолно и страхливо?! Може би се цели уронване на престижа на цялата школа...нямам представа?!

Знам обаче, че от този нисш акт ще страдат само децата, та нали те трябва да играят на този до скоро прекрасен терен!! Жалко е, че трябва да се занимаваме с дребнотемия и допълнителни резрушения в тези изключително тежки за света дни, в които трябва да си помагаме, подкрепяме и в световен мащаб всячески да се обединим без значение от различия, раса, култура и религия, да се смирим и преосмислим думите и действията си, и с усмивка и вяра да си подадем ръка?!

Тук съм, за да градя, да градя не само за себе си, а и за всички около мен, да градя бъдеще за нашите деца!! Миналото лято, когато нарязаха мрежите и заляха терена с киселинен препарат, ми дойде силата да изградя най-модерния и хубав хибриден терен от най-ново поколение, специално и ексклузивно за вашите деца!! Сега след този акт вярвам, че ще ми дойде амбицията, вярата и подкрепата да изградя нещо още по-мащабно, още по-голямо и още по-креативно!!!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички