Валери Божинов: Бих дал всичко, за да съм отново на 20


Валери Божинов: Бих дал всичко, за да съм отново на 20
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1296 0

Бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити Валери Божинов коментира в предаването "Арена спорт" по БНТ бъдещето си във футбола, както и ситуацията около националния отбор и битката за президентския пост в БФС.

"Все още не съм футболист на Септември. Благодаря на ръководството, че ми даде тази възможност да тренирам с отбора, но дали ще подпиша с клуба не мога да кажа. Важното е да съм жив и здрав и ще видим. Вече не съм на 20 години. Казах и на младите момчета от Септември, че бих дал много само и само да съм отново на 20, но не мога. Аз обаче не виждам проблем в годините, всичко е в главата. Познавам силите си и смятам, че имам какво още да дам на българския футбол", заяви Божинов.

"Трябва търпение и да бъдем реалисти, гледайки къде играят нашите футболисти. Националният отбор е трамплинът за чужбина. Надявам се сега да направим едни добри квалификации. Всеки треньор го критикуват, но аз мисля, че трябва да сме по-позитивни. Смятам, че назначаването на Георги Иванов-Гонзо е важно, тъй като като тандем с Ясен Петров в Левски двамата бяха успешни", сподели бившият национал.

Държавата трябва да помогне, защото няма как по друг начин да успеем. Ако тя не помогне, няма значение кой е президентът", коментира Божинов.

Какво каза още Божинов за Септември София вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички