В мач с 2 дузпи: Пирин надви Крумовград в Благоевград (ВИДЕО)


В мач с 2 дузпи: Пирин надви Крумовград в Благоевград (ВИДЕО)
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

1443 0

Отборът на Пирин Благоевград постигна много ценна победа с 1:0 при домакинството си на Крумовград от 10-ия кръг на Първа лига.

Със спечелените три точки тимът на Иво Тренчев събра актив от 7 и вече на 14-о място във временното класиране, докато този на Неманя Милянович остана на осма позиция с 13 пункта.

Как се разви мачът?

В края на първото полувреме Александър Георгиев настъпи Аймен Суда на границата на наказателното поле. Реферът Васил Минев бе призован от ВАР да изгледа ситуацията на повторение и след като го направи отсъди дузпа в полза на "орлетата". Зад топката застана Венцислав Бенгюзов, който стреля в долния десен ъгъл, а Янко Георгиев се хвърли в левия - 1:0.

В 63-тата минута Крумовград бе близо до изравняване - Диего Рапосо центрира от дясното крило, а влезлият на смяна Джунейт Али изпревари защитник и нанесе удар с глава, но топката се отби от горната греда и излезе в аут.

Десет по-късно главният съдия бе извикан от ВАР да разгледа игра с ръка на Андрей Йорданов в наказателното поле на Пирин. Повторенията отново промениха мнението на арбитъра и той отсъди дузпа и за Крумовград. С изпълнението ѝ се нагърби Александър Колев, но Максим Ковальов разгада намеренията му и спаси удара, запазвайки крехкия аванс на домакините. 

В следващия кръг Пирин гостува на Етър Велико Търново (28.09., 15:30 часа), докато Крумовград е домакин на Арда Кърджали (28.09., 18:00 часа).

*Четете всички последни новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички