Уникална купа за Футболист №1 на България


Уникална купа за Футболист №1 на България
Снимка: БГНЕС

2262 0

Спортният министър Красен Кралев и треньор №1 на ХХ-и век Димитър Пенев ще връчват наградите на церемонията за награждаване на "Футболист на годината". Събитието е на 17 февруари от 19.00 часа във Военния клуб в София.

По неофициална информация най-добър в България за 2014 г. е вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов, изпреварил капитана на разградчани Светослав Дяков и звездата на футбола ни и Монако Димитър Бербатов.

Най-добрият футболист на България ще получи ювелирна купа, уникална изработка. Именно този трофей ще замени стандартната от последните години златна топка. Тя отново фигурира, но в по-модерен вариант. Трофеят за футболист на 2014 г. е сътворен от велинградския художник Борис Костов. Майсторът на спортната пластика е изработвал уникати и копия на отличия на някои от великите ни спортисти като Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Милен Добре. Купи, сътворени от него, ще получат и подгласниците на победителя, пише "24 часа".

Освен министъра на спорта и Стратега от Мировяне, на церемонията се очаква да присъства и новият национален селекционер Ивайло Петев. Потвърдили присъствието си на церемонията са още Румен Горанов, победител в анкетата през 1978 г., Ивайло Йорданов, Емил Костадинов. Ще присъстват президенти на клубове и логично - ръководството на БФС. Именно футболната централа и "ДАКС Медия" организират церемонията.

Награждаването ще бъде излъчено пряко по БНТ. От 18,45 часа по БНТ HD ще започне излъчването от т.нар. "червен килим" с любопитна информация за присъстващите в залата. След обявяването на 54-ия победител в анкетата на спортните журналисти, по HD канала на националната телевизия ще продължи и студио с интервюта с призьорите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички