Революция във "Футболист на годината" през 2016-а


Революция във "Футболист на годината" през 2016-а
Снимка: БГНЕС

1884 0

Революционна промяна се готви в анкетата за "Най-добър футболист на България", която се провежда от далечната 1931 г. В момента правата се държат от фирмата на Весела Лечева "Дакс Медия“, но от Българския футболен съюз имат намерение от догодина те да станат организатори на събитието, съобщи вестник "Преса".

От БФС са готови вече с промяна във формата на гласуване, който до момента включваше само гилдията на спортните журналисти. В родната централа искат да намалят броя на гласуващите медии, а за сметка на това да включат във вота треньорите и капитаните на 12-те отбора от "А" група. Така анкетата за футболист №1 у нас ще заприлича поне по начин на провеждане на тази за "Златната топка".

От 2010 г. най-авторитетното отличие се връчва съвместно от френското издание "Франс Футбол" и от ФИФА. Медията се допитва до кореспондентите си, а от организацията на Сеп Блатер събират вота на капитаните и селекционерите на над 200 национални отбора.

Още днес може да бъдат обявени резултатите от гласуването за футболист №1 на България за 2014 г. Победител със сигурност е вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов, който печели приза с убедителна преднина. Най-вероятно на второ място остава съотборникът му в Разград и в националния тим Светльо Дяков.

Владо Стоянов ще стане седмият вратар в историята на българския футбол, който триумфира с наградата. За последно страж бе избран за №1 през 2011 г., когато журналистите подкрепиха Николай Михайлов. Сред другите вратари, печелили отличието, е и бащата на Ники и настоящ президент на БФС Борислав Михайлов.

След обявяването на резултатите от футболния съюз ще публикуват на сайта си коя медия как е гласувала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички