УЕФА обяви Боби Михайлов за вратар №1 на България


УЕФА обяви Боби Михайлов за вратар №1 на България

1442 0

Борислав Михайлов получи сериозно признание от сайта на УЕФА, откъдето го обявиха за най-добрия вратар в историята на българския футбол. От европейската централа избраха страж №1 във всяка от 54-те страни членки. Вотът е направен с помощта на коренспондентите на УЕФА из целия континент.

"В началото на кариерата си Михайлов блести за Левски, но запазва най-доброто от своите изяви за българския национален отбор. С него той става първият играч, преминал границата от 100 мача, и стига до полуфиналите на мондиала в САЩ през 1994 г.", гласи част от материала, посветен на президента на БФС.

Михайлов се нарежда в повече от елитна компания, в която са още легенди като Сеп Майер и покойният Лев Яшин, избрани за на-добри вратари съответно в Германия и Русия. В класацията попадат още други именити фигури като Гордън Бенкс (Англия), Фабиен Бартез (Франция) и Дино Дзоф (Италия).

Освен Михайлов, сайтът на УЕФА почете и друг българин - Димитър Бербатов, който вчера стана на 34 години. "Честит рожден ден на Бербатов, двукратен финалист в Шампионска лига с отборите на Леверкузенн и Манчестър Юнайтед", написа екипът на най-голямата футболна организация в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички