Боби Михайлов завършил с 3 по милост


Боби Михайлов завършил с 3 по милост

3194 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов е завършил с много мъка средното си образование, твърди "България Днес". Днешният висшист и шеф в европейската футболна централа УЕФА е учил в столичното 24 СОУ, което се намира в квартал "Хаджи Димитър". В началото на 80-те години Боби вече тренира в школата на "Левски" и трудно съчетава футбола с учението.

"Беше много възпитано и добро момче, но много слаб ученик. Едва успяваше да изкара тройки, но заради футбола за него се правеха компромиси", разказвали бившите учители на Боби.

По това време всеки ученик, който достигне до 11-и клас, е длъжен да се яви на матура по литература. Освобождават се само тези, които имат петици или шестици за годишни оценки. Бъдещият футболен бос естествено не е сред тях. На матурата Михайлов се представя изключително слабо и само благодарение на милостта на учителите получава тройка и успява да завърши средното си образование.

Днешният директор на 24 СОУ Данчо Балджиев не знае много за ученическите години на Михайлов. Голяма част от преподавателите на Боби вече са починали, а останалите отдавна са пенсионирани.

"Мога само да се гордея, че в нашето училище са учили хора като Боби Михайлов - каза Балджиев пред вестника. - Освен него тук е завършила и сноубордистката Александра Жекова, както и телевизионният водещ Иво Танев."

В момента училището на Боби не се е променило много в сравнение с преди 30-ина години. 24 СОУ отдавна не е виждало ремонт, а от сградата още се носи социалистически дъх.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички