Юбилярят Балъков посочи най-голямата си цел и голът-красавец за 30 млн.


Юбилярят Балъков посочи най-голямата си цел и голът-красавец за 30 млн.

892 0

Един от най-добрите български футболисти в историята - Красимир Балъков, разкри, че да се реализира като успешен треньор е целта, която все още не е, но иска да постигне. Бившият халф говори за най-важните моменти в кариерата си на пресконференция по случай 50-ата му годишнина.

Балъков получи подарък от председателя на Българската асоциация на спортните журналисти - първата страница на вестник "Спорт" от времето, когато той играеше в Спортинг. Водещото заглавие в броя е цитат на тогавашния президент на португалския гранд: "Няма пари, които могат да платят Балъков".

"На 50 години да си здрав и да си доволен от това, което си постигнал... мисля, че е достатъчно. Искам да се реализирам като наставник, може би това не съм постигнал, което аз желая", заяви Балъков, цитиран от "Новспорт".

Ето какво още сподели легендата:

Най-незабравимият спомен от кариерата му:

"Никога да забравя световното първенство в САЩ през 1994 година, макар че тогава не можах да отбележа гол. Мачът с Германия бе нещо незабравимо - победихме световния шампион и се класирахме за полуфиналите, а това бе невероятно преживяване.”

Най-големият му пропуск:

"Той дори доведе до един спор между мен и Ицо Стоичков. Това бе на ¼-финала срещу Германия, Ицката ми подаде и аз не прецених ситуацията, ударих леко с външен (фалц) и топката не влезе, за жалост. След това имаше искри през цялото полувреме, а и на почивката, знаете, но явно е било за добро, защото видяхте какво се случи през втората част. Кой знае какво щеше да стане, ако всичко беше спокойно и си бяхме направили разбора. На почивката аз и Ицо нямахме разбор, защото Димитър Пенев ни отдели от отбора. Нищо не си казахме, говорихме си без да казваме, с динамични упражнения, но междувременно дойде сигналът за второто полувреме и г-н Пенев нямаше време да ни направи разбор. Така, че ги отстранихме без такъв, а ако бяхме имали, сигурно щеше да бъде и по-убедителна победата.”

За отношенията между бившите съотборници от златното поколение:

"Животът е такъв, понякога има конфликти и неразбирателства. Аз обаче се надявам, че всичко, което сме преживели заедно, ще натежи и в един ден, навярно няма да ги има тези ситуации. Аз се опитвам да задържа това приятелство, дори понякога отстъпвам с крачка или две назад, за да има мир. Това нещо обаче, което направихме и тази летва, която вдигнахме толкова високо, изисква и много отговорност. Наистина, особено в публичното пространство.”

За най-красивия му гол:

"Труден въпрос. Може би най-красивият е срещу Сетубал, когато минах през почти всички от центъра, но за мен винаги ще изплува попадението ми срещу Шалке с екипа на Щутгарт. Тогава, в последната секунда, успях да вкарам и така да победим с 1:0. Това бе предпоследен мач и в крайна сметка ни остави в Бундеслигата. Да не кажа голяма дума, но става въпрос за около 20-30 млн. бюджет, който нямаше да го има, ако бяхме изпаднали. Това щеше да доведе до съкращения и да се започне от хората на най-ниско ниво - домакин, чистачи, те щяха да си заминат първи. Затова този гол ми е много скъп".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички